Voorbeschouwing #groutrHoewel er veel veranderingen waren op spelersgebied en de eerste tekenen in Europa al niet hoopvol waren, waren de supporters toch teleurgesteld na de eerste competitiewedstrijd. In de Galgenwaard kwam FC Utrecht niet verder dan een 1-1 gelijkspel tegen promovendus Go Ahead Eagles. Vooral in de tweede helft mocht FC Utrecht blij zijn met het puntje. In de eerste helft verzuimde de ploeg van Wouters voldoende afstand te nemen.


Toch hoeft er niet meteen gewanhoopt te worden. Toen werd de eerste thuiswedstrijd verloren en de tweede leverde een schamel puntje op tegen PEC. Daar tussendoor werd echter wel de eerste uitwedstrijd (VVV-Venlo) met 1-3 gewonnen. Nu is de eerste uitwedstrijd wel van een ander kaliber. FC Groningen begon vorige week voortvarend in de uitwedstrijd tegen N.E.C. en zal dit een passend vervolg willen geven in het eigen stadion.

Bij FC Utrecht ontbreken de vier bekende geblesseerden, te weten Duplan, Van der Gun, Sarota en Teijsse. Verder kan de coach over iedereen beschikken. Wouters gaf aan deze week op “vastigheden” te hebben getraind en voor Steve de Ridder geldt dat hij nu een weekje aan zijn teamgenoten heeft kunnen wennen. Achterin zal er niets veranderen ten opzichte van afgelopen week. Ruiter, die tegen GAE de ploeg er doorheen sleepte met een aantal goede reddingen, zal de vaste vier verdedigers voor zich zien.

Op het middenveld zou Mårtensson vervangen kunnen worden door Ayoub, maar of Wouters de Zweed nu al van het veld haalt, is de vraag. Het vertrouwen van Mårtensson zou wel een aardige knauw kunnen krijgen, terwijl hij afgelopen seizoen toch meerdere malen heeft laten zien een waardige vervanger van Kali te kunnen zijn. In de ruit op het middenveld zullen Oar en Toornstra ongetwijfeld weer opgesteld worden en lijkt Sjakie als nummer 10 achter het spitsenduo te gaan spelen. Voor de Japanner wordt het ook tijd om af te rekenen met het stempel “talent” en dit om te zetten naar vaste waarde.

Hoewel er weer geruchten de kop op steken betreffende een vertrek van Jacob Mulenga (het Franse St. Etienne zou belangstelling hebben), zal hij morgen ongetwijfeld een aanvalsduo vormen met Steve de Ridder. Dit gaat dan weer ten koste van Leon de Kogel.

De tegenstander: FC Groningen
Zoals al eerder aangegeven, FC Groningen is de competitie vorige week uitstekend begonnen door uit bij N.E.C. met 1-4 te winnen. Hierdoor mag de club zich zelfs koploper noemen. Bij Groningen zijn de nodige wijzigingen doorgevoerd. Zo is Robert Maaskant geen trainer meer. Hij is opgevolgd door Erwin van der Looi. Nick van der Velden, Eric Botteghin en Tjaronn Chery werden als versterkingen gehaald. Vorige week speelde het elftal zelfs nog zonder de topscorer van vorig seizoen, Michael de Leeuw. De aanvaller is inmiddels weer fit en zal ongetwijfeld zijn opwachting maken in de Euroborg.

Scheidsrechter is Dennis Higler en de aftrap is om 14.30 uur. Volgende week speelt FC Utrecht wederom een uitwedstrijd. In Enschede zal dan aangetreden moeten worden tegen de club die afgelopen seizoen in de playoffs werd verslagen, FC Twente.


Vermoedelijke opstelling FC Utrecht:

Ruiter

Van der Maarel – Derijck – Heerings – Bulthuis

Toornstra – Mårtensson – Takagi – Oar

Mulenga – De Ridder