Voorbeschouwing #gaeutrTwee nederlagen, twee teleurstellingen. Na het goede resultaat bij Sparta leek FC Utrecht de reeks zonder nederlagen voort te kunnen zetten. Een tegengoal in de slotfase tegen Ajax deed die reeks echter  teniet. En daarna was er de wedstrijd tegen Cambuur die na penalties werd verloren. Einde van de bekerdroom.

De vraag is hoe de ploeg van Erik ten Hag deze twee tikken in korte tijd heeft verwerkt. Want ondanks dat tegenstander Go Ahead Eagles erg laag staat op de ranglijst zal alles uit de kast moeten worden gehaald om de drie punten mee naar huis te nemen. Drie punten die FC Utrecht prima kan gebruiken in de strijd om de play offs te behalen.

Erik ten Hag, die als trainer Go Ahead Eagles terugbracht naar de eredivisie alvorens zelf naar München te vertrekken, kan in Deventer in ieder geval niet beschikken over de geschorste Willem Janssen. Verder ontbreken de al langer geblesseerden Edson Braafheid, Rico Strieder, Robbin Ruiter en Kevin Conboy. Achter de naam van Yassin Ayoub staat een vraagteken, want hij heeft aan het duel tegen sc Cambuur liesklachten overgehouden.

Mocht Ayoub ontbreken, dan lijkt Andreas Ludwig zijn logische vervanger. Maar ook Zakaria Labyad zou zijn opwachting in de basis kunnen maken. Erik ten Hag gaf recent aan dat Labyad fysiek gezien nog in de voorbereiding op een seizoen zit, maar 'in de voorbereiding speel je ook wedstrijden.' De vervanger van Willem Janssen is makkelijker te voorspellen, want ook Mark van der Maarel staat regelmatig centraal achterin.

De verwachte opstelling:

Jensen
Troupée - Van der Maarel - Leeuwin - Van der Meer
Brama
Amrabat - Barazite - Ayoub
Zivkovic - Haller

Tegenstander Go Ahead Eagles beleeft een zwaar seizoen. De ploeg van trainer Hans de Koning staat op plek 17 met 13 punten. In de winterstop werden twee versterkingen gehaald, Met deze nieuwe spelers werd vorige week het eerste punt van 2017 behaald. De ploeg zal er voor eigen publiek op gebrand zijn om snel meer punten te halen, want directe concurrent Roda JC heeft inmiddels al drie versterkingen gehaald en lijkt meer financiële armslag te hebben, FC Utrecht is gewaarschuwd!