Voorbeschouwing #forutrZaterdag gaat FC Utrecht op bezoek bij Fortuna Sittard. Het zal even zoeken zijn voor de buschauffeur want het is voor het eerst sinds zestien jaar dat deze ontmoeting weer op de agenda staat. Het viel nog niet mee om de wedstrijd te spelen omdat de politie een avondje werkweigering heeft gepland. Gelukkig kan de wedstrijd ondanks de onwillige agenten toch gespeeld worden al heeft de actie wel gevolgen voor de Utrecht fans. De autocombi moest worden ingeruild voor een verplichte buscombi. Maar hierdoor kan FC Utrecht wel gesteund worden door supporters.

Die supporters moeten het wel doen zonder Rico Strieder op het veld. De middenvelder is geopereerd aan de meniscus en is zeker een aantal weken uitgeschakeld.  In de vorige wedstrijden werd zijn plek ingenomen door Urby Emanuelson. De kans is groot dat dit tegen Fortuna weer het geval zal zijn. Toch heeft De Jong nog meer mogelijkheden al pakte de optie Willem Janssen vorige week niet heel goed uit na de wissel van Emanuelson. Vorige week verraste de coach met Boussaid in de basis voor de geschorste Van Overeem. Doordat de middenvelder in hoger beroep de straf tot één wedstrijd wist terug te brengen, is hij morgenavond weer van de partij. Waarschijnlijk gaat dat ten koste van de kleine Belg.

Voorin keert na ziekte Tannane terug in de selectie. Het zou zomaar kunnen zijn dat hij een basisplaats krijgt. Kerk stelde vorige week teleur en Dessers speelt zonder al teveel vertrouwen in de weinige minuten die hij krijgt. Makienok maakte vorige week wat minuten en zou misschien wel goed samen kunnen spelen met Tannane. Het spelen met twee spitsen zou dan ten koste gaan van één van de middenvelders.

Nu FC Utrecht heeft bevestigd dat het de Franse spits Baheback (vorig seizoen gehuurd) overneemt van PSG, heeft De Jong wel de beschikking over een uitermate sterke selectie. Maar ook een brede selectie met tal van mogelijkheden. Uiteraard is daar ook een keerzijde aan. Er mogen er uiteindelijk maar elf opgesteld worden. Het vinden van de juiste formatie en het tevreden houden van de bankzitters (en de spelers die op de tribune terecht komen) zal de komende tijd de grootste uitdaging worden. Met een interlandweekend in het vooruitzicht twee weken om daaraan te werken. Maar eerst maar eens een goed resultaat halen in het Sittardse.

De aftrap is zaterdagavond om 20.45 uur. De wedstrijd staat onder leiding van scheidsrechter Dieperink. Volgende week dus geen competitievoetbal vanwege de interlands.

Mogelijke opstelling FC Utrecht:

Jensen

Klaiber - Bergström - Janssen - Guwara

Van Overeem - Emanuelson - Gustafson - Gavory

Makienok - Tannane