Voetbalkampen in Verenigde Staten gestart

De eerste trainingsprogramma's van de North American Soccer Academy in de Verenigde Staten zijn in volle gang. In Tucker en Cherokee, beiden gelegen in de staat Georgia, worden door jeugdtrainers van FC Utrecht voetbaltrainingen verzorgd. Later deze week doen zij ook Washington DC aan.

"We hebben trainingen gegeven bij de Tucker Youth Soccer Association, één van de bij ons project aangesloten clubs", zegt projectleider Sander Hense. "We kunnen het als een groot succes bestempelen. Zeventig talentvolle voetballers deden mee in Tucker. Bij Cherokee Impact waren het er liefst 110." Aan de trainingssessies in de Verenigde Staten worden de voetballers opgedeeld in categorieën. "We trainingen met jongens van dezelfde leeftijd. Speler worden opgedeeld in categorieën van Onder 9 tot en met Onder 14."

In december tekende FC Utrecht met Global Image Sports een contract waarin overeengekomen werd dat laatstgenoemde uit naam van FC Utrecht voetbalkampen gaat organiseren op het Noord-Amerikaanse continent. In de Verenigde Staten, maar ook in Canada. De trainingssessies tijdens deze kampen worden geleid door trainers van FC Utrecht. De jeugdvoetballers van de aangesloten clubs krijgen professionele training, terwijl de clubleiding en het kader van de clubs de mogelijkheid krijgen om inzicht te krijgen in de opleidingsprogramma's van FC Utrecht.

Bron: fcutrecht.nl