Van Dijk: "Beslissing was niet moeilijk"FC Utrecht presenteerde donderdagmiddag Rob van Dijk. De ervaren doelman tekende voor een seizoen. Van Dijk zei dat hij verrast was door het telefoontje van FC Utrecht afgelopen vrijdag. "Ik had maar kort de tijd om erover na te denken. Ik vind het echter nog leuk en ik ben nog fit, dus de beslissing was uiteindelijk niet moeilijk. Zeker niet na het gesprek dat ik met de trainer had."

FC Utrecht was al langer op zoek naar ervaring, vertelde Jan Willem van Dop. Het kwam in een stroomversnelling na de blessures van Erik Cummins en nieuwe aanwinst Junior Fernández. "We hebben snel kunnen handelen", aldus de voorzitter. "We zijn blij dat Rob zijn schoenen nog niet definitief aan de wilgen gehangen heeft", zei technisch directeur Foeke Booy.

Drie kwartier na zijn gesprek met Rob van Dijk afgelopen maandag werd Junior Fernández binnengedragen, beschreef Erwin Koeman. "Zo zie je maar dat in de voetballerij niets te plannen is." Koeman noemde de 42-jarige Van Dijk een stabiele jongen. "Rob krijg je niet gek meer. Ook niet in een vol stadion." Booy: "Hij is belangrijk in het veld, maar ook in de kleedkamer."

Zondag
Van Dijk trainde woensdag al onder leiding van keeperstrainer Marcel Mul en sloot donderdag aan bij de groep. "Ik heb mijn conditie wel op peil gehouden, maar geen specifieke keeperstraining gedaan de afgelopen maanden. We kijken het aan de komende dagen en dan hoor ik zaterdag of zondag wel wat de trainer beslist", aldus Van Dijk. FC Utrecht speelt zondag in de eerste thuiswedstrijd van het seizoen tegen De Graafschap.

Bron: fcutrecht.nl
Foto: voetbalprimeur.nl