Uitvak blijft leeg tegen ADO Den Haag (Update)

Supportersvereniging Haagsche Bluf meldt op haar website dat het uitvak vandaag bij FC Utrecht - ADO Den Haag leeg blijft. Dit is naar aanleiding van ongeregeldheden tussen verschillende supportersgroepen op zaterdagavond, en het zou zijn besloten door burgemeerster Jan van Zanen.

Supportersvereniging Haagsche Bluf geen ADO supporters naar Utrecht https://t.co/N3gAp937kh

— adodenhaag.info (@adodenhaaginfo) 8 april 2018


Zaterdagavond laat is in ieder geval de A12 bij De Meern enige tijd volledig afgesloten geweest door ongeregeldheden met voetbalsupporters. De website nu.nl meldt dat er bij een wegrestaurant mensen met elkaar op de vuist zijn gegaan, en op de snelweg hebben gelopen. Er zijn volgens nu.nl 20 arrestaties verricht. Een woordvoerder van de politie kon niet aangeven welke clubs waren betrokken.

Daarnaast maakt het AD op haar website melding over vechtpartijen bij Café Murk op de Anton Geesinkstraat tussen aanhangers van ADO Den Haag en FC Utrecht. Deze ongeregeldheden begonnen volgens het AD toen rond 21 uur volkomen onverwachts zo'n 80 hooligans elkaar daar troffen. In de omgeving van het café zou de mobiele eenheid uiteindelijk hebben ingegrepen. Op Twitter gaan meerdere filmpjes rond waarop de ongeregeldheden in beeld zijn.

Op de websites van zowel ADO Den Haag als FC Utrecht is op het moment van schrijven van dit artikel (8 april 07:15 uur) geen officiële mededeling over het uitvak beschikbaar.

Update 8 april 08:08 uur
Inmiddels heeft ADO Den Haag op haar website bevestigd dat het uitvak leeg blijft: https://adodenhaag.nl/nl/nieuws/laatste-nieuws/1e-elftal/6831-geen-fans-van-ado-den-haag-welkom-in-utrecht