'Uitgewinkelde' Du Chatinier wil aan de slagTon Du Chatinier wil weer aan de slag. De voormalig trainer van Spakenburg en FC Utrecht is vier maanden na zijn vertrek bij de Domstedelingen klaar voor een nieuwe baan.

Vooralsnog heeft De Chat veel vrije tijd. "Maar de prijzen van de C1000 en de Albert Heijn ken ik nu wel", vertelt hij in gesprek met VoetbalPrimeur. "Ik heb wel wat aanbiedingen gekregen, maar ik sta niet te popelen om in Ghana of Azerbeidzjan aan de slag te gaan. Dan moet er wel een behoorlijke financiële vergoeding tegenover staan."

"In ons wereldje is het zo dat er eerst een paar trainers moeten omvallen voordat je in beeld komt", is Du Chatinier duidelijk. De oefenmeester wenst te benadrukken dat hij niet uitsluit voor een Jupiler League-club te gaan werken. "Ik ben nergens te groot voor, maar ik wil wel in het betaald voetbal blijven werken."

"Wat wil je nog meer?"
Het FC Utrecht van nu kent ondertussen een moeizame seizoenstart. Du Chatinier zegt zijn oude club zonder rancune te volgen. "Ik heb aan mijn vertrek geen kater overgehouden. Ik weet dat we het goed hebben gedaan", vertelt hij. "We hebben Utrecht Europees op de kaart gezet, Ajax twee keer verslagen en de halve finale van de beker bereikt. Wat wil je nog meer?"

"Ik hoor dat ze vinden dat het nog niet loopt vanwege de vele nieuwe spelers. In mijn eerste seizoen had ik ook acht nieuwe spelers. Het verschil is alleen dat ik de punten pakte en Koeman nu niet", besluit hij.

Bron: voetbalprimeur.nl