Transfergeruchten (1)De zomertransferwindow is tot en met 31 augustus 2018 open, en inmiddels zijn er steeds meer transfergeruchten. De exacte waarde van deze geruchten is vaak moeilijk vast te stellen, maar hieronder wel een paar opvallende zaken:

- Volgens RTV Utrecht lijken Robin van der Meer en Dario Dumic (foto) beiden te vertrekken bij FC Utrecht. Feit is dat zij beiden afgelopen seizoen nauwelijks uitzicht op speeltijd hadden. RTV Utrecht geeft tevens aan dat beide spelers door 'nieuwe aanwinsten' weinig kans maken op speeltijd in het nieuwe seizoen. De komst van Leon Guwara kan daarvan niet los worden gezien, maar hij is een linksback. En dat verklaart enkel de verwachting ten aanzien van Robin van der Meer.

- Sean Klaiber, Gyrano Kerk en Giovanni Troupée worden in verband gebracht met een uitgaande transfer. Voor Troupée zou AZ al concreet zijn geweest ten tijde van de komst van Joris van Overeem. FC Utrecht zou de rechtsback echter niet willen laten gaan, en dat voedt geruchten over het vertrek van Sean Klaiber. Hij werd in verband gebracht met Feyenoord.

- Enige tijd geleden was er een opvallend gerucht rondom Cyriel Dessers. De aanvaller zou in beeld zijn bij Leeds United. Feit is dat Dessers een weinig gelukkig debuutseizoen kende, en op de bank eindigde terwijl bijvoorbeeld Lukas Görtler een basisplaats af wist te dwingen. Dessers scoorde in het gehele seizoen 12 goals.

Foto: FCUPhoto