Statistisch een kleine kans op winst

Komende zondag staat Feyenoord - FC Utrecht op het programma. Voor de Rotterdammers is er alles aan gelegen dit duel te winnen, want anders kan het kampioenschap alsnog verloren gaan. En FC Utrecht is op dit moment de ploeg in vorm in de eredivisie.
 
Statisch gezien is de kans dat FC Utrecht komende zondag wint 8%. 
 
FC Utrecht speelde namelijk 48 keer in De Kuip een duel voor de eredivisie of KNVB-beker, en de resultaten waren:
 
Verlies FC Utrecht: 32 keer (67%)
Gelijk spel: 12 keer (25%)
Winst FC Utrecht: 4 (8%)
 
De laatste van de vier overwinningen in De Kuip was op 21 augustus 2014. FC Utrecht won toen verrassend met 1-2 door goals van Nacer Barazite en Rodney Antwi. Van de toenmalige wedstrijdselectie zijn op dit moment Robbin Ruiter, Ramon Leeuwin, Mark van der Maarel, Willem Janssen, Nacer Barazite en Jeff Hardeveld nog actief bij FC Utrecht.
 
FC Utrecht zit in een goede flow met vier overwinningen op een rij. Ook in de seizoenen 2012 / 2013 en 2015 / 2016 zetten FC Utrecht lange reeksen zonder nederlagen neer. Dit is echter geen garantie voor succes in De Kuip, want in beide seizoenen werd er daar verloren.
Buitenshuis presteert FC Utrecht dit seizoen goed: 26 van de 53 punten werden elders behaald. Feyenoord heeft echter 13 van de 15 thuisduels dit seizoen winnend afgesloten en twee keer gelijk gespeeld. FC Utrecht heeft daarnaast tegen de traditionele top 3 dit seizoen slechts één punt in vijf duels behaald.
 
Feyenoorders klampen zich mogelijk vast aan een andere statistiek. Scheidsrechter is komende zondag Dennis Higler, en op voetbalprimeur.nl werd gemeld dat hij Feyenoord dit seizoen vijf keer heeft gefloten. Al deze duels werden door Feyenoord gewonnen.