SfeertjeBeste vrienden van FC Utrecht, wat is het soms fijn om een club te steunen die zo kneiterhard loopt te knallen. Na een dubieuze thriller in Poznan, een survivaltocht in Den Haag en een waar spektakelstuk tegen de gasten uit Sint-Petersburg, konden wij vandaag in het zonnetje genieten van een walk-over in onze eigen Galgenwaard. Het werd slechts 2-0, maar met het oog op aankomende donderdag was dat zeer begrijpelijk. Sterker nog, achteraf doet het mij deugd dat dit FC Utrecht redelijk gecontroleerd een wedstrijd uit weet te spelen. Willem II stond op een gegeven moment op standje ADO, de frustratie droop er vanaf, dus vol doorspelen had ons ook zeker wat extra geblesseerden opgeleverd. Heel professioneel dus. Prima zo. Aankomende donderdag is wat telt, pakken we daarna wel die koppositie op teletekst pagina 819.

We worden verwend. Hulde aan Ten Hag, De Jong en de rest van de staf. Met zoveel nieuwe spelers nu al zo overtuigen is echt een luxe waar niemand rekening mee durfde te houden.

Maar er zijn meer complimenten te geven.

De sfeer. Godsallejezus wat is de sfeer goed in het stadion. Tegen Zenit was de sfeer optimaal. 100% positief en erop gericht om ons eigen rood-wit aan te moedigen. Dat lijkt logisch in een uitverkocht huis met, op papier, zo'n prachtige tegenstander. Maar vandaag viel het weer op. Op de Bunnikside, voor mij aan de overkant, is een groep supporters opgestaan, die gezamenlijk hebben besloten om hun strotten op te offeren ten faveure van de goede sfeer. Waar het de laatste jaren steeds stiller leek te worden aan de overkant, brengen zij nu iets terug wat zo nodig is. Je ziet het elftal ook reageren. Full support voor onze mannen. En ze nemen het hele stadion mee. Dikke vette complimenten. En bedankt.

En natuurlijk is het makkelijk zingen wanneer het goed gaat. Natuurlijk blijft het positief zolang het lukt. Als je wint, heb je vrienden. Rijen dik, echte vrienden.

Maar. En ik ben er van overtuigd.

Deze supportersgroep zorgt er mede voor dat het goed blijft gaan. Deze supportersgroep maakt dat de spelers met liefde een paar passen harder lopen. Omdat dit getuigt van liefde. Liefde voor de club, liefde voor de stad, liefde voor de spelers.

En die liefde krijg je dan terug.

Uitbetaald in resultaten waar wij een aantal jaar geleden slechts van konden dromen.

Hulde.

En een diepe buiging.

UUUUUUUU

Korneel Evers