‘Niet akkoord met verplaatsen wedstrijden’FC Utrecht gaat niet akkoord met het besluit van de KNVB om twee competitiewedstrijden van de club te verplaatsen van zondagmiddag naar de zaterdagavond. Het gaat om de wedstrijd van zondag 11 maart uit tegen Feyenoord en de thuiswedstrijd tegen FC Groningen, die voor zondag 18 maart op het programma stond.

"We accepteren dit niet en gaan protest indienen bij de KNVB", zegt Wilco van Schaik, algemeen directeur van FC Utrecht. "Zeker thuis willen onze supporters FC Utrecht op zondagmiddag 14.30 uur zien voetballen. Deze duidelijke voorkeur is ook uit onderzoek gebleken", aldus Van Schaik. "We hebben eigenlijk voor dit seizoen al te veel concessies gedaan om van dat vaste tijdstip af te wijken en gaan er dan ook alles aan doen om deze wedstrijden, met name de thuiswedstrijd tegen Groningen, te laten plaatsvinden op de zondagen dat ze stonden gepland."

Het is Van Schaik flink in het verkeerde keelgat geschoten, dat de KNVB de wedstrijden zonder enig overleg met FC Utrecht heeft verplaatst. "We zijn hierin in het geheel niet gekend en zijn dus totaal verrast. Ik ben dan wel betrekkelijk nieuw in de overlegwereld van het betaalde voetbal, maar het is toch uiterst merkwaardig, dat zonder enige ruggespraak een wedstrijd van ónze club in ons eigen stadion zomaar even wordt verzet", vraagt de algemeen directeur zich verbaasd af. "Op deze manier kunnen we toch geen professioneel voetbalbedrijf runnen?"

Bovendien had FC Utrecht rond de thuiswedstrijd tegen FC Groningen een groot kids event gepland. "En een kinderfeest is natuurlijk niet haalbaar bij een avondwedstrijd", benadrukt Van Schaik. "De KNVB wil er toch vooral zijn voor de families en de kinderen die naar de stadions komen? Dan moet ze ook daarnaar handelen. In elk geval leggen wij ons als FC Utrecht niet bij dit besluit neer."

Bron: fcutrecht.nl