Mutaties in de selectie (opening)

Het seizoen is voorbij, en de zomertransferwindow is bijna officieel open. Deze loopt in Nederland door tot en met woensdag 31 augustus 2016 0:00 uur. In deze periode zal op deze site regelmatig een update worden gegeven over de mutaties in de selectie van FC Utrecht.

Geruchten zijn er rondom FC Utrecht volop. Zo wordt het vertrek van Sébastien Haller algemeen verwacht, is er naar verluidt belangstelling voor Nacer Barazite (uit Engeland), Timo Letschert (uit Duitsland) en zouden circa 20 clubs de verrichtingen van Bart Ramselaar hebben gevolgd. In ieder geval hebben Wilco van Schaik in het Algemeen Dagblad ('Als ze gaan is het tegen onze prijs') en Erik ten Hag in De Telegraaf ('We moeten behoorlijk inleveren') al opvallende uitspraken gedaan.

Recent kwam ook het verhaal van Mark van der Maarel weer in de media. De verdediger heeft geen nieuw contract aangeboden gekregen, maar FC Utrecht meldde zelf al op 24 maart op de clubwebsite al: 'Het contract van Mark van der Maarel, wiens verbintenis na deze jaargang afloopt, is door FC Utrecht niet opgezegd.'
Het gevolg hiervan is dat het contract automatisch voor de duur van één seizoen en onder dezelfde voorwaarden wordt verlengd. Een uitzondering is als partijen een andere overeenkomst aangaan, of als de speler een contract bij een andere club tekent.

De contracten van Chris Kum en Filip Bednarek zijn wel opgezegd. Kum gaf zelf aan dat er interesse voor hem zou zijn.
Of er ook interesse is in Bednarek is onbekend. Het Algemeen Dagblad meldde recent wel dat de keeper mogelijk mag blijven als er ruimte ontstaat in de salarishuishouding. De Pool kwam dit seizoen in tien duels volledig in actie. Zijn cijfers:

Gewonnen: 3 (30%)
Gelijk: 3 (30%)
Verloren: 4 (40%)
Tegengoals: 16 (gemiddeld 1,6 per duel)

Afgezet tegen de cijfers van FC Utrecht:

Gewonnen: 21 (47,7%)
Gelijk: 10 (22,7%)
Verloren: 13 (29,6%)
Tegengoals: 58 (gemiddeld 1,3 per duel)

Mocht Bednarek vertrekken, dan ontvangt FC Utrecht geen transfersom voor hem.