Mooie overwinning voor Jong Utrecht

Een unicum voor dit seizoen: er is nu één ploeg waar Jong FC Utrecht twee keer van wist te winnen. Niet toevallig een mede-Jongploeg, met minder fysieke spelers en meer technische capaciteiten.
 
Een mooi avondje dus, net ten westen van Volendam. De meegereisde Utrechtsupporters kunnen hun ogen niet geloven. Het staat er écht, na 31 minuten: 0-3. Ook opvallend: een onvervalste hattrick van de nummer één op de scoringslijst Nick Venema. Toch ziet dat er niet uit na een minuut of 10. Uit een hoekschop kan Venema de bal verlengen om de 0-1 op het bord te zetten, maar verder laat hij weinig zien. Hij heeft ruzie met de bal.
 
Tot er een bevrijding bij de spits lijkt te zijn. Na bijna een halfuur wordt de wederom goed spelende Mohamed Mallahi door de Alkmaarse keeper onderuit gehaald: geel voor de doelverdediger, een penalty voor de Utrechters. Venema zet zich achter de bal en schiet hem bijna recht door het midden: 0-2.
 
Daarna lijkt er een andere speler op het veld te staan, drie minuten later geïllustreerd door de schitterende streep van buiten de 16 waardoor er dus 0-3 op het scoreboard te zien valt.
 
Door het alleen over Venema te hebben, worden de andere spelers tekort gedaan. Robin Zwartjens lijkt de smaak als aanvoerder te pakken te hebben: hij wijst, sleurt en vecht achterin, met Ruben Hoogenhout en Tim Brinkman als medestrijders. De spaarzame kansen die de Kaasstedelingen krijgen worden door hen vakkundig ongedaan gemaakt. Op het middenveld heerst Karim Loukili, voorin is de al genoemde Mallahi een balvasthouder.
 
Eigenlijk kan het hele team genoemd worden als uitblinker, de Utrechtse jongelingen laten vanavond zien wat ze echt kunnen. Een grote smet op de avond: de schandalige overtreding van Kenzo Goudmijn op Nick Venema. Dat scheidsrechter Stan Teuben het afdoet met geel is onbegrijpelijk. Het tegendoelpunt komt tot stand door een misverstand achterin bij de Utrechters. Dat laatste is jammer, maar doet niets af aan de mooie pot.
 
Aanstaande maandag, tweede Paasdag, komt om 14:30 Go Ahead Eagles op bezoek in de Galgenwaard.
 
Jong AZ – Jong FC Utrecht 1-3 (0-3)
6. Nick Venema 0-1
28. Nick Venema 0-2
31. Nick Venema 0-3
77. Tijjani Reijnders 1-3
 
Gele kaarten: Nick Olijk (Jong AZ), Robin Zwartjens (Jong FC Utrecht), Kenzo Goudmijn (Jong AZ)
 
Scheidsrechter: Stan Teuben.
 
Opstelling Jong AZ:
Nick Olij; Joeri Church, Rens van Eijden, Justin Bakker, Melle Springer; Viktor Karl Einarsson, Matthijs Hardijk (58. Kenzo Goudmijn), Tijjani Reijnders; Ferdy Druijf (45. Jelle Duin), Jamie Jacobs, Mees Kaandorp (65. Furkan Kurban).
 
Opstelling Jong FC Utrecht:
Thijmen Nijhuis; Tim Brinkman (77. Tufan Özbozkurt), Robin Zwartjens, Ruben Hoogenhout, Redouan el Yaakoubi; Chris David, Rick van der Meer, Karim Loukili; Sylla Sow, Nick Venema (84. Louk Dekkers), Mohamed Mallahi (73. Jan-Willem Tesselaar)