Jong Utrecht houdt koploper op 0-0

In een kletsnatte Galgenwaard heeft Jong FC Utrecht gestunt tegen Cambuur Leeuwarden. Het hadden zomaar drie punten kunnen zijn, maar vooraf zal bijna elke Utrechtsupporter getekend hebben voor de brilstand: 0-0.
 
Mocht je je afvragen waarom de hoofdtribune zo leeg zag tijdens de wedstrijd: op het moment dat de spelers het veld opkwamen, kwam de regen met enorme bakken uit de hemel. Veel supporters zochten het dan ook meteen hoger op. De spelers van Utrecht leken beter bestand te zijn tegen het hemelwater dan de bezoekers: zij werden direct vastgezet.
 
Dat duurt echter niet lang: vooral door fouten in de verdediging van de Domstedelingen komt Cambuur er steeds goed door. Het is aan Junior van der Velden te danken dat er na 10 minuten niet gescoord wordt als hij de bal van de lijn haalt. Toch komen er ook speldeprikken van de thuisploeg: zo haalt Jeredy Hilterman van buiten de 16 uit. Zijn schot gaat echter naast.
 
Nick Venema is bij het eerste elftal gehaald, waardoor Odysseus Velana zijn opwachting maakt in het tweede. Het is helaas nog wat onwennig, het samenspel met zijn nieuwe teamgenoten. Cambuur raakt zelfs de lat nog in de eerste helft, maar er wordt met 0-0 gerust.
 
In de tweede helft is Cambuur duidelijk beter. De heldenrol in dit deel van de wedstrijd gaat naar keeper Thijmen Nijhuis, als hij 10 minuten voor tijd een zeker doelpunt toch uit z'n doel weet te ranselen. Het slotakkoord is van FC Utrecht. De inmiddels ingevallen Sylla Sow zet eenvoudig zijn tegenstander weg, geeft een puike voorzet af, maar de te vroeg springende Jeredy Hilterman kopt voor open doel over.
 
0-0, een mooie uitslag. Volgende week maandag komt MVV op bezoek in de Galgenwaard, een paar dagen nadat de bekerwedstrijd tussen het eerste elftal en dezelfde Maastrichtenaren gespeeld is. Aanvang 20:00u.
 
Jong FC Utrecht – SC Cambuur 0-0 (0-0)
 
Gele kaarten: Junior van der Velden (Jong FC Utrecht), Mathias Schils (SC Cambuur), Tim Brinkman (Jong FC Utrecht), Emmanuel Mbende (SC Cambuur)
 
Toeschouwers: 473
 
Scheidsrechter: Jasper Vergroote
 
Opstelling Jong FC Utrecht:
Thijmen Nijhuis; Sylian Mokono (78. Redouan El Yaakoubi), Rick van der Meer, Junior van der Velden, Gabriel Culhaci; Tim Brinkman, Rayan El Azrak, Odysseus Velanas; Mohamed Mallahi (76. Jonas Arweiler), Jeredy Hilterman, Mitchell van Rooijen (45. Sylla Sow)
 
 
Opstelling SC Cambuur:
Xavier Mous; Sai van Wermeskerken, Emmanuel Mbende, Robbert Schilder, David Sambissa; Mathias Schils (80. Issa Kallon), Kevin Schindler (63. Robin Maulun), Andrejs Ciganiks, Justin Mathieu; Karim Rossi (63. Nigel Robertha), Kevin van Kippersluis