Jong Utrecht hard onderuit

Als je naar de uitslag kijkt, zul je de volgende zin niet geloven: Jong Utrecht speelde in Doetichem de beste wedstrijd van het seizoen. Was je erbij, dan begrijp je het. Keek je naar de hoogtepunten op Fox, dan snap je er niets van.
 
Het is al eerder geschreven: de jonge Domstedelingen krijgen niet wat ze verdienen. Nooit was dat meer waar dan vandaag. Wat statistieken: in de eerste helft was het aantal corners 1-9. Het aantal doelpunten 3-0. Utrecht begint zeer goed aan de wedstrijd. Zet De Graafschap vast. Krijgt zelfs na een minuut of 10 een penalty. Nu is er een oude voetbalwet: de veroorzaker van de strafschop moet hem niet nemen. Karim Loukili wil die wet aanvechten, maar verliest de strijd: keeper Bednarek stopt de -zwak ingeschoten- buitenkans.
 
Zelfs als Jong FC Utrecht met 2-0 of zelfs 3-0 achterstaat, zijn ze duidelijk de betere op het veld. De spelers vinden elkaar beter dan ooit, maar de bal wil er niet in. Heel frustrerend, maar wel de keiharde waarheid.
 
De Graafschap is extreem effectief, veel meer kansen dan doelpunten hebben ze niet gehad. Maar ze maakten ze wel af. Superboerentrainer De Jong geeft het na de wedstrijd ook ruiterlijk toe: ze waren niet zoveel beter. Hij heeft er echter ook -terecht- maling aan en geniet van de uitslag. De Utrechtse trainer Robin Pronk mag zijn standaardverhaal over leermomenten weer oplepelen en gaat net zo gefrustreerd als iedereen weer naar de bus.
 
Volgende week vrijdag: Jong FC Utrecht - RKC Waalwijk op de Westmaat. Zou het dan eindelijk eens de goede kant opvallen?
 
De Graafschap - Jong FC Utrecht 7-0 (3-0)
16. Mark Diemers 1-0
27. Mark Diemers 2-0
43. Daryl van Mieghem 3-0
53. Fabian Serrarens 4-0
54. Mark Diemers 5-0
80. Youssef El Jebli 6-0
90. Tarik Tissoudali 7-0
 
Bijz.: 10. Karim Loukili (Jong FC Utrecht) mist een strafschop.
 
Gele kaarten: Sven Nieuwpoort (De Graafschap), Mohamed Mallahi, Tufan Özbozkurt (Jong FC Utrecht).
 
Toeschouwers: 7.711.
 
Scheidsrechter: Martin Pérez.
 
Opstelling De Graafschap:
Filip Bednarek; Bart Straalman (78. Myenty Abena), Sven Nieuwpoort (60. Kevin van Diermen), Lars Nieuwpoort, Jordy Tutuarima; Robert Klaasen, Frank Olijve (68. Youssef El Jebli), Mark Diemers; Daryl van Mieghem, Fabian Serrarens, Tarik Tissoudali.
 
Opstelling Jong FC Utrecht:
Thijmen Nijhuis; Bart Sinteur, Robin Zwartjens, Junior van der Velden (46. Ruben Hoogenhout), Tufan Özbozkurt; Odysseus Velanas, Shayne Pattynama (60. Rick van der Meer), Sylla Sow, Karim Loukili; Mohamed Mallahi (72. Louk Dekkers), Jeredy Hilterman.