Jong Utrecht de gelukkigste tegen GAE

Het is wel een week van primeurtjes voor Jong Utrecht. Vrijdag de eerste uitwinst, vandaag de eerste keer dat dit seizoen twee wedstrijden achter elkaar gewonnen worden. Ook nog de eerste keer dat je onterecht wint, dat werd ook wel eens tijd.

Go Ahead Eagles thuis, een mooi affiche. De Deventaren hadden ook een luidruchtige groep supporters meegenomen, altijd leuk. De wedstrijd: minder. FC Utrecht leek het strijdplan gewijzigd te hebben en de nadruk meer op verdediging gelegd te hebben. Dat zorgde niet voor een geweldig schouwspel: de bezoekers hadden niet de mogelijkheden om er goed doorheen te komen. Als dat eens gebeurde, stond de oplettende Thijmen Nijhuis in de weg, als de bal niet metershoog over werd gespeeld. Was afgelopen vrijdag de aanval nog het beste onderdeel van de Domstedelingen, vandaag viel daar niet veel van te verwachten. De held van Alkmaar, Nick Venema, was vervangen door Patrick Joosten, die bepaald ongelukkig speelde. Wel met inzet.

De wedstrijd kabbelde voort, geen van beide teams geloofde nog in een overwinning. Tot de 91e minuut. Een vrije trap, zo’n 25 meter van het Deventer doel. Tufan Özbozkurt neemt de vrije trap. De rechter bovenhoek was helemaal vrij en daar plaatst hij hem ook perfect. 1-0 in blessuretijd. Dat Go Ahead een minuut later nog een gigantische kans verprutst, is dat geluk dat eindelijk eens de goede kant op valt. Een gelijkspel was terecht geweest, geen speler of supporter die erom maalt. In 4 dagen 30% meer punten, het komt meestal alleen aan het begin van het seizoen voor. Nog zes punten achter RKC Waalwijk, zou de eindsprint op tijd ingezet zijn? Vrijdag het vervolg, uit bij Almere City.

 

Jong FC Utrecht - Go Ahead Eagles 1-0 (0-0)
90+1. Tufan Özbozkurt 1-0

Gele kaart: Ruben Hoogenhout, Robin Zwartjens, Tufan Özbozkurt (Jong FC Utrecht), Sam Hendriks, Rick Ketting, Xandro Schenk (Go Ahead Eagles).

Toeschouwers: 566.

Scheidsrechter: Ingmar Oostrom.

Opstelling Jong FC Utrecht: 
Thijmen Nijhuis; Redouan El Yaakoubi, Ruben Hoogenhout (76. Maarten Peijnenburg), Robin Zwartjens, Tufan Özbozkurt; Rick van der Meer, Rick Mulder (46. Shayne Pattynama), Karim Loukili; Bilal Ould-Chikh (65. Mohamed Mallahi), Sylla Sow, Patrick Joosten.

Opstelling Go Ahead Eagles:
Sonny Stevens; Robin Buwalda, Rick Ketting, Xandro Schenk, Dennis Hettinga; Sjoerd Overgoor (71. Givan Werkhoven), Jeff Stans, Joey Suk; Aaron Nemane (82. Pieter Langedijk), Sam Hendriks, Bruno Andrade (61. Stefano Beltrame).