Ferrer vindt 'uitcomplex' Vitesse onzin

Albert Ferrer vindt het niet vreemd dat Vitesse zoveel moeite heeft met het winnen van wedstrijden buiten de eigen Gelredome. Volgens hem is er geen sprake van een 'uitcomplex', maar van sterke tegenstanders.

Vitesse wist onder Ferrer nog niet één keer te winnen buiten Arnhem en verloor in 2011 zelfs alle uitwedstrijden die het speelde. "Dat heeft meer te maken met de tegenstanders. We hebben best goede uitwedstrijden gespeeld", vindt de Spaanse coach, die geciteerd wordt door De Gelderlander.

"Er was geen excuus voor de nederlaag bij Willem II en Heracles uit was heel slecht. Maar in de andere wedstrijden waren we veel beter. We speelden echter ook tegen goede ploegen, die hoger op de ranglijst staan. Daarnaast het te maken met het herstel van Bony. Zijn inzetbaarheid maakt het voor ons makkelijker wedstrijden te winnen."

Dit weekend gaat Vitesse op bezoek bij FC Utrecht, volgende week volgt een uitduel met PSV. Ferrer: "De wedstrijd tegen Utrecht is heel belangrijk, omdat we rekenkundig veilig zijn als we winnen. We hebben respect voor Utrecht, maar we zijn er klaar voor om een uitwedstrijd te winnen."

Bron: voetbalprimeur.nl