Drooglegging voorafgaand aan Utrecht-Ajax

Net als andere jaren geldt er voorafgaand aan de wedstrijd FC Utrecht-Ajax morgen een drooglegging in en om stadion Galgenwaard. Dat betekent dat onder andere in De Heksenketel vóór en tijdens de wedstrijd geen alcoholische dranken worden  verstrekt.

Na afloop van de wedstrijd kan wel weer alcohol worden geschonken. De wedstrijd tegen Ajax is een risicowedstrijd in de hoogste categorie. In tegenstelling tot andere jaren is de tourniquet die vanuit De Heksenketel toegang geeft tot de Zuidtribune wel gewoon geopend (op vertoon van een lidmaatschapskaart en een geldig toegangsbewijs).

Voorafgaand aan het duel worden door de SupportersVereniging fakkels ontstoken tijdens de opkomst van de spelers. Dat gebeurt op gecoördineerde wijze in samenspraak met FC Utrecht en diverse andere partijen.

FC Utrecht en de supportersorganisaties wijzen erop dat het afsteken van vuurwerk op de tribune altijd verboden is. Wij roepen dan ook iedereen op dit achterwege te laten bij de wedstrijden van FC Utrecht. Op het afsteken van vuurwerk in het stadion staat een landelijk stadionverbod van 18 maanden en een geldboete. Daarnaast kan ook FC Utrecht een boete krijgen van de KNVB.