Dessers: een goal per 154 minutenCyriel Dessers is op dit moment geen onomstreden basisspeler bij FC Utrecht. Zo bleef hij bijvoorbeeld in het duel tegen Ajax 90 minuten op de bank, en scoorde hij in de periode na Vitesse-uit (1 oktober) en Excelsior-thuis (19 november) in de drie officiële duels waarin hij in actie kwam geen enkele goal. Dessers startte tegen Excelsior als vervanger van de geschorste Zakaria Labyad.

Wat zeggen de cijfers over Cyriel Dessers? En hoe doet hij het in vergelijking tot andere spitsen?
Voor het antwoord op deze vragen is gebruik gemaakt van de statistieken op www.transfermarkt.nl.

Cyriel Dessers
De Belg kwam in het lopende seizoen in 18 officiële duels in actie. Hij maakte daarin 1.232 minuten, en kwam tot acht goals. Hiermee staat Dessers op één goal per 154 minuten. Daarnaast was Dessers drie keer goed voor een assists.

Sébastien Haller
Afgelopen zomer verhuisde de Franse spits naar Eintracht Frankfurt, en daar presteert hij goed. Vorig seizoen kwam Haller bij FC Utrecht in totaal in 39 officiële duels in actie. Hij maakte daarin 3.525 minuten, en kwam tot 16 goals. Hiermee kwam Haller op één goal per 220 minuten. Daarnaast was Haller goed voor zes assists.

Richairo Zivkovic
De vraag is of Cyriel Dessers als vervanger door Sébastien Haller is gehaald, want er is ook nog de langdurig geblesseerde Simon Makienok. En Dessers speelde eerst naast de Deen. Daarom is een vergelijking met Richairo Zivkovic gerechtvaardigd.
Deze aanvaller kwam vorig seizoen bij FC Utrecht in totaal in 34 officiële duels in actie. Hij maakte daarin 1.981 minuten, en kwam tot negen goals. Hiermee kwam Zivkovic eveneens op één goal per 220 minuten. Daarnaast was Zivkovic goed voor drie assists.

Cijfermatige conclusies
Cyriel Dessers scoort gemiddeld genomen sneller dan zijn voorgangers Sébastien Haller en Richairo Zivkovic. En nog voor de helft van de competitie voorbij is, heeft hij al net zo veel assists als Zivkovic. En mocht Dessers zijn huidige lijn aan assists vast houden, dan overtreft hij voor het einde van het seizoen Sébastien Haller op dat gebied.

Foto: FCUPhoto