De kaartenlast van Willem Janssen

Willem Janssen ontving tegen VVV twee gele kaarten, en kon daardoor vroegtijdig onder de douche. Voor de aanvoerder van FC Utrecht waren dit al weer gele kaart nummer 5 en 6 van het lopende seizoen. Janssen kwam in dit seizoen in 16 van de 17 officiële duels in actie.

Ook vorig seizoen incasseerde Janssen elf gele kaarten in de 40 officiële duels waarin hij in actie kwam. In het seizoen 2015 / 2016 werd Janssen 'slechts' drie keer bekeurd. Hij kwam dat seizoen slechts 27 keer in actie in 44 officiële duels. Een ander verschil is dat Janssen pas na het seizoen 2015 / 2016 structureel als centrale verdediger in actie kwam.

Dit seizoen ontving Willem Janssen slechts één van zijn zes gele kaarten in de eredivisie. In de voorronde voor de Europa League was Janssen dit seizoen al eens geschorst. Komend seizoen zal hij dat ook in de eerste ronde van de KNVB-beker zijn. En als FC Utrecht de play offs behaald, dan is Janssen het eerste duel daarvan ook geschorst. Hij heeft nog een erfenis van vorig seizoen staan.

In eredivisieverband kregen Zakaria Labyad (3), Sean Klaiber en Robin van der Meer (beiden 2) meer gele kaarten dan Willem Janssen. FC Utrecht staat met 14 keer 'geel' op dit moment op plek 15. Koploper in dit klassement is NAC Breda. De tegenstander van komende zondag incasseerde in het lopende eredivisieseizoen al 23 gele kaarten.