De ervaring van de nieuwe assistentenDe staf van FC Utrecht kreeg door het vertrek van Erik ten Hag een nieuw gezicht. Jean-Paul de Jong is doorgeschoven als hoofdtrainer. Ook is van Hans van de Haar afscheid genomen. De Jong wordt nu geflankeerd door Luc Nijholt, Mariuns Dijkhuizen en Rick Kruys. Wat is de ervaring van de nieuwe assistenten?

Luc Nijholt (29 juli 1961) was een verdediger en kwam als profvoetballer uit voor Haarlem, AZ, FC Utrecht, BSC Old Boys, Motherwell FC, Swindon Town en FC Volendam. Zijn verblijf bij FC Utrecht is als speler beperkt tot het seizoen 1989 / 1990. Hij kwam in dat seizoen 18 keer uit voor FC Utrecht, en speelde nooit samen met Jean Paul de Jong.
Als trainer startte Nijholt bij de A1 van AZ. Daarna was hij hoofdtrainer van Stormvogels (het huidige Telstar). Hij was daarna assistent van Co Adriaanse bij RB Salzburg en Qatar onder 23. Vervolgens was Nijholt assistent van Henk ten Cate bij het Chineze SD Luneng. Vervolgens werd Nijholt coördinator Jeugdopleiding bij Dinamo Tiblisi en was hij hoofdtrainer van MZ Hakka in Israël. Sinds zijn vertrek daar in juli 2016 was hij clubloos.
Ook is Luc Nijholt de vader van Gianluca Nijholt (tegenwoordig NAC Breda, eerder ook FC Utrecht).

Marinus Dijkhuizen (4 januari 1972) was een aanvaller en kwam als profvoetballer uit voor Excelsior, Cambuur, FC Utrecht, Dunfermline Athletic, Emmen, TOP Oss, wederom Excelsior en wederom Cambuur. Hij kwam in 33 officiële duels uit voor FC Utrecht, en wist daarin zes goals te scoren. Zijn verblijf bij FC Utrecht was van juli 1999 tot en met december 2000, en in die periode was Jean-Paul de Jong een teamgenoot van Dijkhuizen.
Als trainer startte Dijkhuizen zijn profloopbaan bij Excelsior. Na een goede periode in Kralingen vertrok hij naar Brentford, maar dat verblijf duurde slechts drie maanden. Daarna werd Dijkhuizen hoofdtrainer van NAC Breda, en recentelijk was hij dat van sc Cambuur. Bij beide clubs in de Jupiler League verdween hij voortijdig.

Rick Kruys (9 mei 1985) was middenvelder en kwam als profvoetballer uit voor FC Utrecht, Malmö FF, FC Volendam en Excelsior (waar hij onder meer werkte onder hoofdtrainer Marinus Dijkhuizen).Hij kwam 108 keer in actie voor FC Utrecht in de periode 2003 tot en met 2008. Marinus Dijkhuizen was toen al geen speler meer bij FC Utrecht, maar Jean-Paul de Jong wel.
Kruys beëindigde zijn loopbaan aan het einde van het seizoen 2015 / 2016, en is sindsdien jeugdtrainer bij FC Utrecht. Hij heeft geen andere trainerservaring binnen een profclub.
Rick Kruys is de zoon van Gert Kruys. Vader Gert is hoofdtrainer van DOVO, en ambassadeur voor FC Utrecht.

Foto: FCUPhoto