De cijfers van Haller en ZivkovicVorig seizoen was bij FC Utrecht de discussie rondom het spelen met Ruud Boymans en Sébastien Haller. Boymans was vaak geen basisspeler, maar had relatief weinig tijd nodig om tot een goal te komen. En Haller leek vaak weinig baat te hebben bij de aanwezigheid van Boymans.

Dit seizoen wordt de aanval veelal gevormd door Richairo Zivkovic en Sébastien Haller. Wat valt bij dit duo op?

- Beiden hebben in het kalenderjaar 2017 nog geen goal gemaakt. FC Utrecht scoorde in competitie- en bekerverband zes goals (Janssen, Peterson, Leeuwin, Troupée, eigen goal Schenk en Ludwig).
Haller scoorde wel in de penaltyreeks tegen sc Cambuur. Zivkovic was toen al vervangen.

- Beiden kwamen in 21 duels allebei in actie. Slechts in twee duels hiervan scoorden beiden een goal (FC Twente voor de KNVB-beker en ADO Den Haag).

- Haller kwam in 24 officiële duels in actie, en kwam in negen daarvan tot scoren (37,5%), Zivkovic kwam in 23 officiële duels in actie, en kwam in zes daarvan tot scoren (26%).

- Haller maakte vier van zijn negen goals in De Galgenwaard (44,4%), Zivkovic maakte drie van zijn zeven goals in De Galgenwaard (42,9%).

Zoals hierboven al gememoreerd, hebben Haller en Zivkovic nog geen goal gemaakt in 2017. Hun respectievelijke laatste goal is voorafgaand aan PSV - FC Utrecht:

- Voor Sébastien Haller op 11 december 2016 uit een penalty tegen Heracles Almelo (eredivisie)
- Voor Richairo Zivkovic op 14 december 2016 uit een penalty tegen PEC Zwolle (Beker).

Foto's: FCUPhoto