Blunders leiden tot verlies Jong Utrecht

Twee grote fouten, vijf minuten na het begin en vijf minuten voor tijd, dat leidde vanavond de nederlaag in voor Jong FC Utrecht. Beide momenten werden verzilverd door Sherjill Mac-Donald en zorgden voor de 2-1 eindstand.
 
In het verwarmde (!) Yanmar Stadion mochten de Utrechters vanavond aantreden tegen Almere City. Na twee overwinningen zeker met een goed gevoel. Helaas lag de bal na een paar minuten alweer in het Utrechtse net, een euvel dat vaker dit seizoen te zien was. Toch werden de ruggen gerecht en ging Jong Utrecht voor minimaal een punt. De verdediging stond weer sterk te spelen, in de aanval waren mooie kansen te zien.
 
Het duurde echter nog een halfuur totdat Sylla Sow het net kon vinden. Een verdiende 1-1. Ook in de tweede helft gaan de Domstedelingen rustig door met opbouwen. Er zijn zeker hachelijke momenten voor het doel van gelegenheidskeeper Nick Marsman, zelfs een bal op de lat. Scouts van de NFL zouden echter dolbij geweest zijn door het aantal doelpogingen die mijlenver voer het doel verdwenen. Aan Utrechtse kant kopt Jeredy Hilterman de bal op de paal na een geweldige voorzet van Mohamed Mallahi. Het kan dus beide kansen op.
 
Tot het moment van de wissel van Jan Willem Tesselaar (volgens de stadionspeaker tot twee keer toe Tesseleer): direct daarna is de verdediging van Utrecht afgeleid en geven ze een niet te missen kans aan de Almere-spelers.
 
Een gelijkspel was terecht geweest. Helaas eindigt het duel zonder punten voor de Utrechters. Maandagavond weer een kans, als om 20u de wedstrijd begint in de Galgenwaard tegen FC Volendam.
 
Almere City FC - Jong FC Utrecht 2-1 (1-1)
5. Sherjill Mac-Donald 1-0
29. Sylla Sow 1-1
85. Sherjill Mac-Donald 2-1
 
Gele kaarten: Nicky van Hilten (Almere City FC), Jeredy Hilterman, Ruben Hoogenhout (Jong FC Utrecht).
 
Toeschouwers: 1.592.
 
Scheidsrechter: Erwin Blank.
 
Opstelling Almere City FC:
Chiel Kramer; Nicky van Hilten, Calvin Mac-Intosch, Damon Mirani, Leeroy Owusu; Tom Overtoom, Anass Ahannach (76. Javier Vet), Ezra Walian (63. Achille Vaarnold); Sherjill Mac-Donald, Arsenio Valpoort (46. Mink Peeters), Jerge Hoefdraad.
 
Opstelling Jong FC Utrecht:
Nick Marsman; Redouan El Yaakoubi, Ruben Hoogenhout, Robin Zwartjens, Tim Brinkman; Rick van der Meer, Karim Loukili, Chris David; Mohamed Mallahi (85. Jan Willem Tesselaar), Jeredy Hilterman, Sylla Sow.