FCU Fans
Inloggen

Aanmelden op FCUFANS.nlWachtwoord vergeten? Toegang aanvragen?

Mobiel RSS LinkedIn Facebook Twitter You Tube

Nieuws

Visual

Adelaar: financiële situatie is Van Dop aan te rekenen

06-09-2011

31 reacties


Nauwelijks een week na zijn vertrek als voorzitter van FC Utrecht, kreeg Jan Willem van Dop flinke kritiek te verwerken van oud-speler en -trainer Frans Adelaar. In het programma Namen & Rugnummers van RTV Utrecht liet Adelaar geen spaan heel van het beleid van Van Dop. "Hoe Van Dop de club financieel heeft geleid, is absoluut niet goed te noemen."

Adelaar was samen met Dick van Burik en Gert Kruys te gast bij René van den Berg om in deze competitieloze week te praten over FC Utrecht. Eén van de gespreksonderwerpen was het financiële beleid van de club. "Het beleid van FC Utrecht is heel erg slecht geweest", meent Adelaar. "En dat kun je Jan Willem van Dop aanrekenen. Hij kan er dan wel heel goed op staan bij de supporters, uiteindelijk heeft hij het financieel erg slecht gedaan."

Van Seumeren
Daarmee was het voor de IJsselsteiner nog niet gedaan. "Van Dop heeft geen enkel jaar een sluitende begroting weten te overleggen en daarbij gespeculeerd op transferinkomsten. Uiteindelijk heeft hij alle geluk van de wereld dat Frans van Seumeren bij de club is binnen komen wandelen. Want hoe Van Dop de club financieel geleid heeft, is absoluut niet goed te noemen. Ik denk dat Van Seumeren flink geschrokken is", zegt de oud-speler en -trainer van FC Utrecht.

Tegelijkertijd vraagt Adelaar zich af hoe lang de grootaandeelhouder nog genoegen neemt met de huidige financiële situatie. "Hij heeft geld betaald voor de aandelen, de tekorten aangezuiverd en een investeringsfonds opgericht om de selectie te versterken. Vervolgens begrijp ik van commissaris Van Eck dat Van Seumeren afgelopen zomer ook nog eens een lening van vijf miljoen heeft verstrekt om het eigen vermogen op peil te houden, zodat FC Utrecht niet in categorie 1 terecht zou komen. We moeten niet gek opkijken wanneer Van Seumeren het een keertje zat wordt en zich terug trekt uit de club."

Volgens Adelaar is Van Dop ook niet vrijwillig opgestapt als voorzitter van de club, een functie die hij op een maand na zes jaar vervulde. "Er wordt wel naar buiten gebracht dat hij die stap zelf gemaakt heeft, maar ik kan mij heel goed voorstellen dat hij weg móet. Hij heeft het niet goed gedaan."

Kijk HIER de uitzending van Namen & Rugnummers terug.

Bron: De Utrechtse Internet Courant - DUIC.nl

 

Reacties

Bij dit bericht zijn 31 reacties geplaatst.
U kunt reacties lezen en plaatsen na het inloggen.

Reactie plaatsenNaar boven

|

HomeAankomende wedstrijd

UitploegThuisploeg
D.H.S.C.FC Utrecht
30 juni 2018 14:30 uur
Sportpark Thorbeckelaan

Aanmelden Nieuwsbrief
Poll


Er is op dit moment geen poll vraag.

Voorspellingscompetitie

1 (1) Don Leo 71pt
2 (2) Sjakie 68pt
3 (3) Menno 66pt
4 (4) badbo13 66pt
5 (5) Maldini 63pt
6 (6) chapri 59pt
7 (7) Drs. C.A. Tastrofe 58pt
8 (8) fanvandeFC 58pt
9 (9) ad rem 57pt
10 (10) Piet 56pt

Sponsors


Ook sponsor worden?

Ook geïnteresseerd in onze sponsor- en/of advertentiemogelijkheden?


Sitemap  |  Disclaimer  |  Links  |  FC Utrecht Headliner  |  Copyright © 2005-2018 FCUFans.nl / Stichting True Support

Realisatie Cartel Internet en Marketing