FCU Fans
Inloggen

Aanmelden op FCUFANS.nlWachtwoord vergeten? Toegang aanvragen?

Mobiel RSS LinkedIn Facebook Twitter You Tube

Specials

Visual

Aanjager

21-11-2010

2 reacties


In het recente magazine schreef ik nog over TOU. Trots op Utreg. Maar na het zien van de laatste wedstrijdreeks, moet ik toch een lans breken om terug te keren naar de basis. Natuurlijk, ik ben en blijf trots op Utreg. Maar helaas moet ik bekennen dat ik momenteel maar heel weinig Utreg zie. Niet het Utrecht dat ik graag zie. Het bij de strot grijpen van de tegenstander, het murw beuken van de verdedigingsmuur, met stormende en sleurende spitsen, voorzetten vanaf de flanken, oorlog in de zestien, gevaarlijke corners, meedogenloze mandekkers en opkomende backs.

Het verlangen naar het verleden neemt met de wedstrijd toe. Ik heb begrip voor het vele aantal gespeelde wedstrijden, de vermoeidheid die het reizen met zich meebrengt, maar in de echte mensenwereld moeten werknemers ook gewoon iedere dag hun beste beentje voorzetten. Dus zou het toch niet teveel gevraagd moeten zijn om maximaal twee keer per week het vuur uit de sloffen te lopen voor je club. De verdiensten zijn wat minder dan men gewend is, maar zijn nog altijd flink boven modaal.

Soms vraag ik het me af of je het de spelers kwalijk kan nemen. Zij worden van heinde en verre naar Utrecht gehaald. Wie bepaalt of een speler echt bij onze club hoort? Kijkt de scouting met dezelfde ogen naar spelers als het publiek? Weet een scout wat het Utrechtse publiek graag ziet van een speler? De vraag stellen is hem eigenlijk ook beantwoorden. Gezien het vertoonde spel en het soort spelers dat er de laatste jaren geselecteerd wordt, heb ik het vermoeden dat de scouting en het publiek in ieder geval niet op één lijn zitten.

Kuyt, Vreven, Di Tomasso, Wapenaar en De Jong. Het waren spelers die het publiek bespeelden. Door hun tomeloze inzet zweepten ze de supporters op. De wisselwerking zorgde voor een heerlijke sfeer in de Galgenwaard. In het huidige elftal lopen alleen ideale schoonzonen. Weinig vieze broekjes na afloop van een wedstrijd en hoeveel lekker stevige tackles tel je tegenwoordig nog? Wouters, De Kruijk en Du Chatinier waren zelf toch ook mannen van het uitdelen? De Utrechtse speelstijl zat er bij deze Utregse schoffies al vroeg in. Toch zie ik het in de speelstijl niet meer terug.

Wuytens zou in mijn ogen de rol van Di Tomasso toch moeten kunnen overnemen. DiTo was de laatste speler die de gave had om het publiek te bespelen. DiTo ging soms met de bal aan de wandel. Vanaf de laatste linie tot aan de linksbuiten plek. Bij een corner zag je zijn zwaaiende armen richting de supporters. Die daar weer op reageerden en als één man weer achter de ploeg gingen staan.
DiTo, volgende week is het al weer vijf jaar geleden. Hij wordt nog steeds gemist. Niet alleen als man, vader en zoon. Ook als speler die ons wist te raken en aan te zetten tot meer support. Het wordt tijd voor een waardige opvolger. Wij hebben een nieuwe aanjager nodig.

Midvoor

 

Reacties

Bij dit bericht zijn 2 reacties geplaatst.
U kunt reacties lezen en plaatsen na het inloggen.

Reactie plaatsenNaar boven

|

HomeAankomende wedstrijd

UitploegThuisploeg
D.H.S.C.FC Utrecht
30 juni 2018 14:30 uur
Sportpark Thorbeckelaan

Aanmelden Nieuwsbrief
Poll


Er is op dit moment geen poll vraag.

Voorspellingscompetitie

1 (1) Don Leo 71pt
2 (2) Sjakie 68pt
3 (3) Menno 66pt
4 (4) badbo13 66pt
5 (5) Maldini 63pt
6 (6) chapri 59pt
7 (7) Drs. C.A. Tastrofe 58pt
8 (8) fanvandeFC 58pt
9 (9) ad rem 57pt
10 (10) Piet 56pt

Sponsors


Ook sponsor worden?

Ook geïnteresseerd in onze sponsor- en/of advertentiemogelijkheden?


Sitemap  |  Disclaimer  |  Links  |  FC Utrecht Headliner  |  Copyright © 2005-2018 FCUFans.nl / Stichting True Support

Realisatie Cartel Internet en Marketing