FCU Fans
Inloggen

Aanmelden op FCUFANS.nlWachtwoord vergeten? Toegang aanvragen?

Mobiel RSS LinkedIn Facebook Twitter You Tube

Nieuws

Visual

Aandelenstructuur FC Utrecht wijzigt

04-02-2013

11 reacties


Frans van Seumeren Holding, Stichting Beheer Aandelen en FC Utrecht hebben een principeovereenkomst gesloten over een wijziging van de aandelenstructuur van FC Utrecht. Het belang van Frans van Seumeren Holding wordt vergroot naar 99%. 1% van de aandelen blijft in bezit van Stichting Beheer Aandelen.

"Wij hebben in de afgelopen periode constructief overleg gevoerd met de diverse aandeelhouders van de club", zegt Jacques van Ek, voorzitter van de Raad van Commissarissen van FC Utrecht. "Dit heeft geresulteerd in een principeovereenkomst, waarin alle partijen zich kunnen vinden en die zeer positief is voor onze club."

In de huidige situatie heeft Frans van Seumeren Holding een belang van 63% in de club. "Gelet op de omvangrijke investeringen die Frans van Seumeren met zijn holding heeft gedaan in de afgelopen jaren, is het een logische ontwikkeling dat zijn belang nu wordt vergroot", zegt Van Ek. "Met de overdracht van de aandelen, wordt een aanzienlijk deel van de ontstane verliezen verrekent." Stichting Beheer Aandelen blijft in het bezit van 1% van de aandelen.

"Dit moet je zien als een golden share, een gouden aandeel", zegt grootaandeelhouder Frans van Seumeren. "Stichting Beheer Aandelen heeft een recht bij strategische besluiten, zonder dat zij een meerderheid van de belangen in bezit heeft. Zij bewaakt als het ware de cultuur van de club. Dat vinden wij gezamenlijk van groot belang. Vandaar deze constructie. Er moet uitzicht komen op een structureel gezonde club, daar zijn we mee bezig en daar past dit in. Van structureel tien miljoen verlies naar gezond is nogal wat. Die drive voel je bij iedereen in de organisatie. Daar geniet ik nu ook zo van als ik op de club ben."

"Met het oog op de continuïteit van de club, is de wijziging van de aandelenstructuur zeer positief", zegt Algemeen Directeur Wilco van Schaik van FC Utrecht. "Het financiële draagvlak van de club zal breder worden. Al met al past dit perfect in het traject van gezondmaking van onze club."

Versterken in de breedte
"Al maanden zijn wij in goed overleg met alle partijen bezig aan deze constructie, met toetsing van de KNVB. FC Utrecht moet structureel gezond worden en niet afhankelijk zijn van één man of investeerder. Dat is nu wel het geval en het lijkt er misschien ook op als straks Frans van Seumeren 99% in handen krijgt. Maar, het is juist bedoeld om de club in de breedte te versterken. Dat is de insteek van een ieder. In alle rust werken we aan de toekomst van de club met de verschillende betrokken partijen", aldus de directeur die vanaf vorig jaar leiding geeft aan FC Utrecht.

Van Seumeren: "Stichting Beheer Aandelen houdt met die 1% in de toekomst voor een groot deel haar bevoegdheden, zoals in het verleden vastgesteld. De continuïteit van de club wordt zodoende gewaarborgd. Onderdelen als speelplaats, clubkleuren, naam en shirt zijn hierin vastgelegd. De FC Utrecht-cultuur en -historie zijn hiermee volledig beschermd. Daar sta ik volledig achter."

Wilco van Schaik: "Frans van Seumeren heeft veel van de verliezen uit het verleden afgedekt, wat rechtvaardigt dat hij 99% van de aandelen krijgt voor deze investering. Deze zet maakt de club gezonder. Maar, we moeten nog steeds onszelf bedruipen, dat is de afspraak. Daar zal niets in veranderen. Dit is een tussenfase waarbij we toewerken naar een toekomst waar andere investeerders en de supporters een rol gaan spelen in FC Utrecht. Frans van Seumeren heeft altijd FC Utrecht als de club van het volk betiteld en samen met de stichting wil hij dit in de toekomst mogelijk maken. Want, Frans van Seumeren en de stichting blijven net zo samen werken en overleggen als in de afgelopen jaren. Er verandert niet zoveel, alleen de aandelenverhouding wordt in de juiste verhouding neergezet. Frans heeft de verliezen van de laatste jaren aangezuiverd, daarom rechtvaardigt deze overdracht ook die investering. Er zal nu dus geen nieuwe kapitaalinjectie worden gegeven."

Geen weg terug
Van Seumeren vervolgt: "De club moet gezond worden. Dat proces hebben we een jaar geleden ingezet. Dat was ons nieuwe startpunt. We liggen daarin op koers. Vorig seizoen was sprake van een operationeel verlies van een kleine tien miljoen euro. Dit seizoen gaat dat zakken naar zo'n vijfeneenhalf miljoen euro, zoals we al maanden aangeven. Wat een verlaging is van zo'n 45% in één jaar. In het seizoen 2013/2014 moeten we het verlies wederom halveren. Om in het seizoen 2014/2015 rond break-even uit te komen. Financieel hebben we dit afgedekt. Die koers is ingezet: er is geen weg terug."

"Commercieel is het een zware strijd in deze economische tijden", vervolgt Van Schaik. "Het uitgangspunt voor dit jaar was om een stabilisatie te realiseren. Dit moet het startpunt zijn. Daar lijken we nu op af te stevenen, dus dit is een eerste teken van herstel. Het nieuwe beleid met SPORTFIVE slaat aan. Er zijn nog veel dingen te verbeteren, maar er is beweging in de club. Gemiddeld krijgen we een 7,6 qua tevredenheid van onze klanten, over alle wedstrijden in de eerste helft van het seizoen. Dat geeft aan dat we stappen maken. Op het gebied van de merchandising realiseren we een stijging. Aan het begin van het seizoen hebben wij een teruggang in de kaartverkoop van 20% geprognotiseerd. Deze hebben we kunnen beperken tot 10%. Dit is ook een teken van herstel. Dit wordt mede sterk beïnvloed door de sportieve prestaties van dit moment. Die beïnvloeden het proces van marketing en commercie. Stabiliseren was ons uitgangspunt voor dit jaar. De omzet die we hebben, binnenhouden en dan volgend jaar de plus maken. Dat loopt op koers."

"Passie, ambitie, hard werken en het samen doen: die gevoelens leven enorm bij iedereen in de club. Aan het begin van het seizoen waren we het lelijke eendje van het betaalde voetbal. Nu begint de zon weer een beetje te schijnen boven Stadion Galgenwaard. Dat motiveert ons. Om daarna weer snel aan het werk te gaan om ons doel, een gezond FC Utrecht als trots van de regio, te bereiken", aldus Van Schaik.

"Alles is er dus op gericht dat de club operationeel gezond wordt in de toekomst en zichzelf kan bedruipen. Dit proces kan versneld worden door vanaf het moment van aandelenoverdracht investeerders erbij te gaan betrekken, zoals Frans altijd heeft gewild. En, ik merk dat er steeds meer mensen zijn die mee willen helpen om FC Utrecht de club van de toekomst in deze regio te maken, zodat we met recht kunnen spreken over ‘de club van het volk, FC Utrecht'."

FC Utrecht verwacht de principe-overeenkomst binnen enkele weken om te zetten in een definitief besluit.

Bron: fcutrecht.nl

 

Reacties

Bij dit bericht zijn 11 reacties geplaatst.
U kunt reacties lezen en plaatsen na het inloggen.

Reactie plaatsenNaar boven

|

HomeAankomende wedstrijd

UitploegThuisploeg
D.H.S.C.FC Utrecht
30 juni 2018 14:30 uur
Sportpark Thorbeckelaan

Aanmelden Nieuwsbrief
Poll


Er is op dit moment geen poll vraag.

Voorspellingscompetitie

1 (1) Don Leo 71pt
2 (2) Sjakie 68pt
3 (3) Menno 66pt
4 (4) badbo13 66pt
5 (5) Maldini 63pt
6 (6) chapri 59pt
7 (7) Drs. C.A. Tastrofe 58pt
8 (8) fanvandeFC 58pt
9 (9) ad rem 57pt
10 (10) Piet 56pt

Sponsors


Ook sponsor worden?

Ook geïnteresseerd in onze sponsor- en/of advertentiemogelijkheden?


Sitemap  |  Disclaimer  |  Links  |  FC Utrecht Headliner  |  Copyright © 2005-2018 FCUFans.nl / Stichting True Support

Realisatie Cartel Internet en Marketing