FCU Fans
Inloggen

Aanmelden op FCUFANS.nlWachtwoord vergeten? Toegang aanvragen?

Mobiel RSS LinkedIn Facebook Twitter You Tube

Nieuws

Visual

‘Niveau Differdange is top Jupiler League’

10-07-2013

0 reactiesFC Utrecht-trainer Jan Wouters stond gisterenavond laat, in de auto op de weg terug vanuit Luxemburg naar het trainingskamp in Hoenderloo, NOS Langs de Lijn te woord. Vanmorgen in alle vroegte sprak hij op de radio met een verslaggever van Radio M Utrecht. “Normaal gesproken zijn we in deze ronde de sterkere.”

Samen met assistent-trainer Robby Alflen verliet Jan Wouters dinsdagmiddag het oefenkamp in Hoenderloo om de wedstrijd FC Differdange 03 – KF Laçi in Luxemburg te bekijken. De kans om de tegenstander van FC Utrecht in de tweede voorronde van de Europa League te bekijken, liet het duo zich niet ontgaan.

“Het is prima te bereizen, maar wel een lange zit”, vertelt Wouters. “Gezien het reizen hoopten we van te voren op het team uit Luxemburg. Dan konden we namelijk met de bus. Dat zullen we nu dan ook doen. Opgelucht dat we naar Luxemburg moeten, is wel een groot woord, omdat het reizen naar Albanië drie jaar geleden ook prima te doen bleek te zijn.” FC Differdange 03, de nummer vier van de Luxemburgse National Division, won op eigen veld met 2-1 nadat zij in Albanië al met 1-0 won.

Waken voor gemakzucht
Het trainersduo van FC Utrecht zag twee ploegen die redelijk gelijkwaardig waren. “Qua niveau ontliep het elkaar niet veel”, zegt Wouters. “Beide ploegen zijn niet van Eredivisie-niveau, eerder top Jupiler League.” De oefenmeester waakt echter direct voor gemakzucht. “Als je zelf niet in goeden doen bent, of het te licht opneemt, dan kun je het toch heel lastig krijgen. We moeten dit serieus oppikken.”

Waar de kracht van FC Differdange 03 lijkt te liggen? “Hun spits is vrij redelijk, vrij rap. Ze spelen vrij verdedigend. Niet levensgevaarlijk in de counter, maar dat kunnen ze wel. Ze hebben veel lengte, dus ze kunnen bij corners en vrije trappen wel gevaar stichten”, analyseert Wouters de toekomstige tegenstander bij NOS Langs de Lijn.

FC Utrecht gaat op donderdag 18 juli aanstaande eerst op bezoek in Luxemburg. De return volgt een week later in Stadion Galgenwaard. Het thuisduel in Utrecht begint om 19.30 uur.

Bron: fcutrecht.nl

Reacties

Bij dit bericht zijn 0 reacties geplaatst.
U kunt reacties lezen en plaatsen na het inloggen.

Reactie plaatsenNaar boven

|

HomeAankomende wedstrijd

FC UtrechtAZ Alkmaar
20 oktober 2018 20:45 uur
Galgenwaard

Aanmelden Nieuwsbrief
Poll


Er is op dit moment geen poll vraag.

Voorspellingscompetitie

1 (1) Don Leo 71pt
2 (2) Sjakie 68pt
3 (3) Menno 66pt
4 (4) badbo13 66pt
5 (5) Maldini 63pt
6 (6) chapri 59pt
7 (7) Drs. C.A. Tastrofe 58pt
8 (8) fanvandeFC 58pt
9 (9) ad rem 57pt
10 (10) Piet 56pt

Sponsors


Ook sponsor worden?

Ook geïnteresseerd in onze sponsor- en/of advertentiemogelijkheden?


Sitemap  |  Disclaimer  |  Links  |  FC Utrecht Headliner  |  Copyright © 2005-2018 FCUFans.nl / Stichting True Support

Realisatie Cartel Internet en Marketing