FCU Fans
Inloggen

Aanmelden op FCUFANS.nlWachtwoord vergeten? Toegang aanvragen?

Mobiel RSS LinkedIn Facebook Twitter You Tube

Nieuws

Visual

Geweld en vuurwerk ontsieren finale

25-04-2016

4 reacties


De politie heeft gisteren rond de bekerfinale Feyenoord – FC Utrecht 59 mensen opgepakt. Het betreft zowel aanhangers van Feyenoord als FC Utrecht.

Voor de wedstrijd werden al vijftien personen aangehouden bij ongeregeldheden en vechtpartijen. Om verdere confrontaties tussen supportersgroepen te voorkomen, werd vlak voor de wedstrijd een grote groep Feyenoord supporters op het West Varkenoordse viaduct tegengehouden, omdat op dat moment een groep bij de politie bekende Utrechter aankwam.

In en buiten het stadion waren tijdens en na de wedstrijd tal van opstootjes en vechtpartijen. De ME greep in op de scheidslijn tussen Utrecht- en Feyenoordvakken, naar verluidt om stewards te ontzetten. De politie meldt dat ‘supportersgroepen’ elkaar probeerden op te zoeken, waarbij stewards die dat probeerden te voorkomen zelf in het nauw kwamen.

Tijdens de wedstrijd werd vanuit het onderste vak met Utrechters (vak Y) meerdere keren een fakkel op het veld gegooid. Scheidsrechter Kuipers besloot niet in te grijpen. Het zal FC Utrecht ongetwijfeld op een fikse sanctie van de KNVB komen te staan.

Na de wedstrijd kwam het ook nog tot ongeregeldheden en vechtpartijen. Omdat duizenden Utrechtsupporters noodgedwongen tegelijk via het Stadionviaduct richting de bussen liepen ontstond vertraging, ook omdat de U-bocht richting Breeweg en Colosseumweg voor opstopping zorgde. De massaal aanwezige ME dreef de massa niettemin dwingend de brug over.

De politie meldt dat een groep Utrechters bleef hangen op de Colosseumweg. Zij weigerden weg te gaan, waarna de ME optrad.

Bij verschillende incidenten raakten na de wedstrijd drie politieagenten gewond. Op het Marathon viaduct raakte een politieagent gewond toen hij door een politiehond werd gebeten. Bij een confrontatie met supporters kreeg een agent een steen op zijn hand en in het Varkenoordsepark werd een agent mishandeld door een supporter. Hij werd op zijn hoofd geslagen. Daarvoor zijn twee personen aangehouden.

Reacties

Bij dit bericht zijn 4 reacties geplaatst.
U kunt reacties lezen en plaatsen na het inloggen.

Reactie plaatsenNaar boven

|

HomeAankomende wedstrijd

FC UtrechtFC Twente
25 februari 2018 16:45 uur
Galgenwaard

Aanmelden Nieuwsbrief
Poll


Er is op dit moment geen poll vraag.

Voorspellingscompetitie

1 (1) Sjakie 61pt
2 (2) Don Leo 61pt
3 (4) Kikker 54pt
4 (3) Menno 54pt
5 (5) badbo13 53pt
6 (6) chapri 50pt
7 (8) fanvandeFC 50pt
8 (7) ad rem 49pt
9 (10) Speedy 49pt
10 (11) El Nino 48pt

Sponsors


Ook sponsor worden?

Ook geïnteresseerd in onze sponsor- en/of advertentiemogelijkheden?


Sitemap  |  Disclaimer  |  Links  |  FC Utrecht Headliner  |  Copyright © 2005-2018 FCUFans.nl / Stichting True Support

Realisatie Cartel Internet en Marketing