FCU Fans
Inloggen

Aanmelden op FCUFANS.nlWachtwoord vergeten? Toegang aanvragen?

Mobiel RSS LinkedIn Facebook Twitter You Tube

Nieuws

Visual

5 jaar

27-11-2010

8 reacties


Vijf jaar.

Het is een lange tijd. En tijd heelt alle wonden.

Maar littekens blijven zichtbaar.

Morgen over drie dagen is het is alweer vijf jaar geleden dat het Nederlandse voetbal verrassend en schokkend plotseling afscheid moest nemen van de Franse verdediger David Di Tommaso. Enkele dagen voor zijn dood had hij nog geschitterd in het gewonnen thuisduel van FC Utrecht tegen Ajax, maar op dinsdagmorgen 29 november 2005 werd hij dood in zijn bed gevonden.

Hoe kon dit gebeuren?

Hartproblemen kunnen niet altijd geconstateerd worden. De wondere wetten van de natuur zijn vaak ondoorgrondelijk en oneerlijk. Het hart van DiTo, zoals de centrale verdediger werd genoemd, kwam plots tot stilstand. De nachtrust als noodlot. Het leven van de publiekslieveling eindigde na 26 jaar veel te vroeg.

De schok was groots, het verdriet onmenselijk. Ik weet nog goed dat ik op de radio de herdenkingsdienst voor de voetballer in De Galgenwaard volgde. Betraande speeches van trainer Foeke Booy en aanvoerder Jean-Paul de Jong gingen door merg en been. De speler kreeg op die avond de eer die hij verdiende. Het shirt met nummer vier behoort nog altijd aan Di Tommaso en zal nooit meer door een andere speler in de Domstad worden gedragen.

Anderhalf jaar na de dood van Di Tommaso keerde de familie van de Fransman terug in het stadion van FC Utrecht. Het portret met de lach van de voetballer, dat meerdere lezers van deze column nog voor de geest zullen kunnen halen, werd opnieuw het veld op gedragen. De David di Tommaso Memorial Match werd gespeeld, waarvan de opbrengsten naar de nabestaanden van de speler zijn overgemaakt. De nakomeling van David Di Tommaso zal in de toekomst kunnen studeren.

Inmiddels is het 2010. FC Utrecht zit in de lift, heeft financieel fors kunnen investeren en staat ook in Europese wedstrijden zijn mannetje. Ajax is opnieuw verslagen, maar dit seizoen zelfs in de ArenA. Het is een raar besef dat David Di Tommaso op 31-jarige leeftijd gemakkelijk deel had kunnen uitmaken van de huidige successen.

Als publiekslieveling en leider van de verdediging was hij goed op weg. Soms zijn de spelingen van het lot echter ondoorgrondelijk. Daarom is het goed nog even stil te staan bij het heengaan van een sierlijke verdediger, die door de fans van FC Utrecht in de harten is gesloten. Voor altijd.

Aan het einde van het seizoen wordt de David Di Tommaso Trofee uitgereikt aan de volgens de supporters beste speler. Vijf jaar geleden was DiTo dit zelf.

In vijf jaar kan veel veranderen.

 Bron: soccernews.nl

Reacties

Bij dit bericht zijn 8 reacties geplaatst.
U kunt reacties lezen en plaatsen na het inloggen.

Reactie plaatsenNaar boven

|

HomeAankomende wedstrijd

UitploegThuisploeg
D.H.S.C.FC Utrecht
30 juni 2018 14:30 uur
Sportpark Thorbeckelaan

Aanmelden Nieuwsbrief
Poll


Er is op dit moment geen poll vraag.

Voorspellingscompetitie

1 (1) Don Leo 71pt
2 (2) Sjakie 68pt
3 (3) Menno 66pt
4 (4) badbo13 66pt
5 (5) Maldini 63pt
6 (6) chapri 59pt
7 (7) Drs. C.A. Tastrofe 58pt
8 (8) fanvandeFC 58pt
9 (9) ad rem 57pt
10 (10) Piet 56pt

Sponsors


Ook sponsor worden?

Ook geïnteresseerd in onze sponsor- en/of advertentiemogelijkheden?


Sitemap  |  Disclaimer  |  Links  |  FC Utrecht Headliner  |  Copyright © 2005-2018 FCUFans.nl / Stichting True Support

Realisatie Cartel Internet en Marketing