FCU Fans
Inloggen

Aanmelden op FCUFANS.nlWachtwoord vergeten? Toegang aanvragen?

Mobiel RSS LinkedIn Facebook Twitter You Tube

Nieuws

Visual

5-1 winst voor FC Utrecht Vrouwen tegen Telstar

13-11-2011

0 reacties


Na de zeperd van vorige week tegen ADO Den Haag, waar de ploeg van trainer Mark Verkuyl met maar liefst 7-0 klop kreeg, werden vrijdagavond de degens gekruisd met Telstar. Evenals FC Utrecht had de ploeg uit Velsen wat recht te zetten na het verlies tegen FC Zwolle een week eerder:1-4. Er werd dus een getergd Telstar verwacht.

Niets was echter minder waar. Telstar maakte een ongeïnspireerde indruk en speelde met weinig beleving. Als alleen dat de 5-1 winst van de FC Utrecht zou verklaren, zouden de speelsters tekort worden gedaan. FC Utrecht gaf in de 1e minuut al hun intenties weer na een uitbraak van Mandy Versteegt over rechts. Haar strakke voorzet kon door Babiche Roof net niet tot een doelpunt worden gepromoveerd bij de 2e paal. Wel werd er gejuicht in de 8e minuut als Babiche Roof met een fantastische lob keepster Brekelmans klopt. De grensrechter gaf echter aan dat het buitenspel was en het doelpunt werd dus afgekeurd.

Daarna was het wel raak toen Versteegt attent was op een tekorte terugspeelbal en de bal onder de uitlopende Brekelmans doorschoof. De 2-0 kwam van de voet van Telstar-verdedigster Stephanie van der Gragt. Aanvoerdster Manon van den Boogaard speelde op techniek twee Telstar-speelster uit en vond de vrijlopende Versteegt. Haar harde voorzet werd door Van der Gragt onder druk binnengelopen.

Telstar stelde hier weinig tegenover. Wat slappe schoten waren makkelijke prooien voor keepster Angela Christ. Veel te duchten hadden de FC Utrecht vrouwen niet van de ploeg uit Velsen. De 3-0 kwam van Van den Boogaard na een handsbal van Telstar-aanvoerdster Daphne Koster. Vanaf de stip schoot Van den Boogaard koel binnen. Het grootste gevaar van Telstar komt pas in de 69e minuut. Een harde voorzet van de net ingevallen Amber van de Heijden werd door iedereen gemist. Het leek de aanzet van een offensiefje van Telstar. FC Utrecht kwam even niet meer aan voetballen toe, maar de 4-0 10 minuten later maakt een einde aan elke illusie van Telstar. Weer was het Manon van den Boogaard uit een spelhervatting. Deze keer krulde ze een directe vrije trap van circa 25 meter in de rechterbovenhoek.

Ook de sterk spelende Tessa Oudejans deed nog een duit in het zakje door uit een corner, via de kluts, de 5-0 binnen te koppen. Zuur voor keepster Angela Christ dat een minuut later via een slecht weggekopte bal de 5-1 binnen viel. "Ach", reageert trainer Mark Verkuyl: "Dat is onnodig, maar veel belangrijker vind ik dat we vandaag hebben laten zien dat we gewoon ècht goed kunnen voetballen. Ik heb mooie goals gezien, goede combinaties en een prima verdedigende organisatie. Op deze overwinning is dan ook helemaal niets af te dingen! Ik denk dat we best wat reclame hebben gemaakt voor FC Utrecht vrouwen vandaag. En dat alleen al stemt mij tevreden."

Opstelling FC Utrecht vrouwen:
Angela Christ, Hélène Heemskerk, Joniek Bonnes, Jette van Vlerken, Kelly Gilissen, Tessa Oudejans, Rowena Blankestijn (37e minuut: Simone van der Weerd), Manon van den Boogaard, Mandy Versteegt (80e minuut: Dominique Vugts), Babiche Roof en Kirsten Koopmans.

Bron: fcutrecht.nl

 

Reacties

Bij dit bericht zijn 0 reacties geplaatst.
U kunt reacties lezen en plaatsen na het inloggen.

Reactie plaatsenNaar boven

|

HomeAankomende wedstrijd

UitploegThuisploeg
D.H.S.C.FC Utrecht
30 juni 2018 14:30 uur
Sportpark Thorbeckelaan

Aanmelden Nieuwsbrief
Poll


Er is op dit moment geen poll vraag.

Voorspellingscompetitie

1 (1) Don Leo 71pt
2 (2) Sjakie 68pt
3 (3) Menno 66pt
4 (4) badbo13 66pt
5 (5) Maldini 63pt
6 (6) chapri 59pt
7 (7) Drs. C.A. Tastrofe 58pt
8 (8) fanvandeFC 58pt
9 (9) ad rem 57pt
10 (10) Piet 56pt

Sponsors


Ook sponsor worden?

Ook geïnteresseerd in onze sponsor- en/of advertentiemogelijkheden?


Sitemap  |  Disclaimer  |  Links  |  FC Utrecht Headliner  |  Copyright © 2005-2018 FCUFans.nl / Stichting True Support

Realisatie Cartel Internet en Marketing