FCU Fans
Inloggen

Aanmelden op FCUFANS.nlWachtwoord vergeten? Toegang aanvragen?

Mobiel RSS LinkedIn Facebook Twitter You Tube

Nieuws

Visual

Sneijder: 'Niveau van Ajax kon ik makkelijk aan'

03-11-2011

1 reactie


Als Rodney Sneijder door het centrum van Utrecht loopt, heeft hij het druk met de mensen die een praatje willen maken met hem. Zijn transfer van Ajax naar FC Utrecht heeft hem in meerdere opzichten goed gedaan.

Het talent was er al langer, maar twee maanden geleden werd hij pas in staat gesteld zijn debuut in het betaald voetbal te maken. Niet in Amsterdam, maar in zijn geboortestad Utrecht. Sneijder zit op zijn plek. "In Ondiep zijn er maar weinig mensen voor een club buiten Utrecht", vertelt Sneijder over de volksbuurt waar hij opgroeide. "Ik heb een band met de club, van kleins af aan al. Het is een mooie club."

Acht competitiewedstrijden speelde Sneijder inmiddels voor Utrecht en met drie doelpunten achter zijn naam doet hij het niet slecht. Zondag treft hij in Ajax de club waar hij in de voorbereiding nog speelde. In de slotweek van de transfermarkt gaf trainer Frank de Boer echter groen licht voor een transfer. Sneijder vertelt in gesprek met VoetbalPrimeur dat hij zijn vraagtekens heeft gehad bij dat besluit.

Vraagtekens bij Ajax-besluit
"Als je van jezelf kan zeggen dat je het goed hebt gedaan, dat je goed hebt gespeeld in de voorbereiding en dat je niet minder bent dan de rest, dan mag je teleurgesteld zijn", zegt hij. "Als ik het niet goed had gedaan, en ik een paar stappen tekort zou komen, had ik het ook gezegd. Zo eerlijk ben ik ook. Dan zeg ik: oké, ze hebben gelijk. Ik ga in het tweede voetballen. Maar nee, ik kon het niveau heel makkelijk aan. Dat merkte ik aan alles. Fysiek, voetballend."

"Ik had niet meer verwacht dat ik nog verhuurd zou mogen worden op het laatste moment. Ik weet niet waarom ze dat gedaan hebben. Maar ik heb bij zoveel dingen mijn vraagtekens gehad. Ik was topfit, ben geen lastige jongen en doe geen gekke dingen. Dan verwacht je wel dat je beloond wordt. Dat gebeurde niet." Het verhaal van Sneijder is in die zin opvallend omdat Frank de Boer bekend staat de jeugd een kans te geven. "Dat klopt ook", weet Sneijder. "Maar bij mij is dat niet gebeurd."

Uitblijven kans
"Ik heb een kans gehad en ik denk dat ik die kans heb gepakt, met twee handen. Ik heb het bewezen in vriendschappelijke wedstrijden en op trainingen. Alleen is het jammer dat je geen échte kans krijgt in de Eredivisie. Leuk en aardig, die oefenwedstrijdjes spelen in de voorbereiding, maar dat heb je op een gegeven moment gehad. Dan wil je meer, ook omdat je voelt dat je het aankan. Dan is het alleen maar spijtig en teleurstellend dat het niet gebeurt."

Het uitblijven van speelminuten in het eerste elftal leidde niet tot twijfels. "Absoluut niet", zegt Sneijder. "Ik heb altijd vertrouwen gehad in mezelf. Ik wist dat het niet aan mij lag. Ik weet dat ik een goede speler ben, die weliswaar nog veel moet leren. Maar ik ben zeker iemand die er alles aan doet om te slagen. Daar heb ik veel voor over, ook omdat ik het van huis uit gewend ben met mijn broers. Eentje heeft het wel gehaald, de ander niet. Ik ken de andere kant van de medaille."

Geen balbezit, maar bikkelen
Dit seizoen krijgt Sneijder dus eindelijk zijn kans. "Vergeet niet, het is mijn eerste echte seizoen in de Eredivisie. Bij Ajax was ik altijd zeventig procent balbezit gewend. Hier leer ik om te knokken. Dat zal me uiteindelijk een completere voetballer maken." Dat zal hij zondag direct proberen te etaleren tegen Ajax. "Ik kijk er naar uit, maar ik kijk niet tegen ze op."

Bron: voetbalprimeur.nl

 

Reacties

Bij dit bericht is 1 reactie geplaatst.
U kunt reacties lezen en plaatsen na het inloggen.

Reactie plaatsenNaar boven

|

HomeAankomende wedstrijd

UitploegThuisploeg
D.H.S.C.FC Utrecht
30 juni 2018 14:30 uur
Sportpark Thorbeckelaan

Aanmelden Nieuwsbrief
Poll


Er is op dit moment geen poll vraag.

Voorspellingscompetitie

1 (1) Don Leo 71pt
2 (2) Sjakie 68pt
3 (3) Menno 66pt
4 (4) badbo13 66pt
5 (5) Maldini 63pt
6 (6) chapri 59pt
7 (7) Drs. C.A. Tastrofe 58pt
8 (8) fanvandeFC 58pt
9 (9) ad rem 57pt
10 (10) Piet 56pt

Sponsors


Ook sponsor worden?

Ook geïnteresseerd in onze sponsor- en/of advertentiemogelijkheden?


Sitemap  |  Disclaimer  |  Links  |  FC Utrecht Headliner  |  Copyright © 2005-2018 FCUFans.nl / Stichting True Support

Realisatie Cartel Internet en Marketing