FCU Fans
Inloggen

Aanmelden op FCUFANS.nlWachtwoord vergeten? Toegang aanvragen?

Mobiel RSS LinkedIn Facebook Twitter You Tube

Specials

Visual

05-05-1996

10-03-2014

9 reacties


De huidige stand op de ranglijst lijkt redelijk als je naar boven kijkt, maar het spel en de ‘aanvallende’ intenties doen de meeste FC Utrecht fans toch vooral naar beneden kijken. Tel buiten het eigen spel daarbij op dat concurrenten ‘gewoon’ punten pakken tegen FC Twente en Ajax en het wordt wel heel erg somber. Hoewel ik denk dat we genoeg kwaliteit in huis hebben om uit de problemen te blijven, wordt het wel hoog tijd dat we punten gaan pakken.

Om de punten te pakken zal je echter toch in het vijandelijk doelgebied moeten komen. Met het huidige spelsysteem van 4-5-1 met maar één echte spits, lijkt het toch vooral gokken op een verdwaald countertje. Steve de Ridder moet het in zijn eentje doen tegen vier verdedigers en valt momenteel meer op met vasthouden van zijn tegenstander en het verongelijkt kijken naar de scheidsrechter en medespelers, dan met het benutten van zijn eigen kwaliteiten. Toch ben ik blij met De Ridder, want hij is wel een van de weinige spelers die uitstraalt te willen winnen en ook zijn kwaliteiten staan buiten kijf. Hij is echter een roepende in de woestijn. Laten we hopen dat met een terugkeer van Cedric van der Gun en wie weet weer met het opstellen van Agudelo we toch weer meer naar voren gaan spelen en op een Utrecht waardige wijze knokken voor alles wat we waard zijn.

Terugdenkend aan het seizoen 1995-1996 valt mij nog een groot verschil op met de huidige situatie. Hoewel we met veel minder supporters aanwezig waren, was de vocale steun die van de tribunes kwam vanaf die gedenkwaardige wedstrijd tegen Go Ahead Eagles van een geheel ander gehalte. Toen kwam eigenlijk de introductie van de steun tijdens de gehele wedstrijd. Ongeacht de tegenstander. Helaas lukt het ons nu alleen nog maar om ons op te laden voor de wedstrijd tegen Ajax, maar haken we behoorlijk af als de tegenstander niet uit Amsterdam komt. Uitwedstrijden met volle uitvakken waarbij alleen in de rust tijd was om je stem enige rust te geven. Even snel de keel smeren met wat vocht en daarna weer 45 minuten lang alles geven. Niet alleen op het veld, maar ook op de tribunes.

Hierdoor lukte het nog wel eens om een wedstrijd te doen kantelen. Als onze jongens even niet lekker in de wedstrijd zaten, dan konden wij ze soms net dat zetje geven om er doorheen te komen. Net even dat stukje extra waardoor er nog aangezet kon worden om die ene bal wel binnen te houden en de beslissende voorzet te geven. Dat beetje extra om met een ultieme sliding te tegenstander te beletten te scoren. Ik weet het, het verleden is geweest, maar misschien moeten we de oude beelden maar eens uit de kast halen om te zien hoe we het toen voor elkaar kregen om de Galgenwaard tot een hel te maken. Ik zie de bussenstroom nog op mijn netvlies op de A1 richting Enschede. 1500 Supporters tot op het bot gemotiveerd om onze ploeg aan te moedigen en te behoeden voor degradatie of nacompetitie. Ik vrees echter dat zondag een vol uitvak te hoog gegrepen is. Terwijl de situatie misschien wel net zo nijpend is als die dinsdag (ja, toen speelde we ook niet altijd op zondag) 9 april in 1996. Toen Hans Visser in blessuretijd een vrije bal achter Oscar Moens schoot. Laten we hopen de situatie niet zo nijpend gaat worden als Bevrijdingsdag 1996. Maar om dat te voorkomen zal ook de steun van ons welkom en noodzakelijk zijn. Het geeft de spelers misschien net dat beetje meer.

Midvoor

 

 

Reacties

Bij dit bericht zijn 9 reacties geplaatst.
U kunt reacties lezen en plaatsen na het inloggen.

Reactie plaatsenNaar boven

|

HomeAankomende wedstrijd

UitploegThuisploeg
D.H.S.C.FC Utrecht
30 juni 2018 14:30 uur
Sportpark Thorbeckelaan

Aanmelden Nieuwsbrief
Poll


Er is op dit moment geen poll vraag.

Voorspellingscompetitie

1 (1) Don Leo 71pt
2 (2) Sjakie 68pt
3 (3) Menno 66pt
4 (4) badbo13 66pt
5 (5) Maldini 63pt
6 (6) chapri 59pt
7 (7) Drs. C.A. Tastrofe 58pt
8 (8) fanvandeFC 58pt
9 (9) ad rem 57pt
10 (10) Piet 56pt

Sponsors


Ook sponsor worden?

Ook geïnteresseerd in onze sponsor- en/of advertentiemogelijkheden?


Sitemap  |  Disclaimer  |  Links  |  FC Utrecht Headliner  |  Copyright © 2005-2018 FCUFans.nl / Stichting True Support

Realisatie Cartel Internet en Marketing