FCU Fans
Inloggen

Aanmelden op FCUFANS.nlWachtwoord vergeten? Toegang aanvragen?

Mobiel RSS LinkedIn Facebook Twitter You Tube

Specials

Visual

“….. tot de dood ons scheidt.”

20-08-2013

9 reacties


Het is ergens in de jaren 80. Op school vragen medeleerlingen of ik nog geloof dat FC Utrecht blijft bestaan. Uiteraard antwoord ik in rotsvast vertrouwen dat mijn FC Utrecht nimmer zal verdwijnen. Een vriendje vraagt voor welke club ik zou worden als FC Utrecht stiekem toch failliet gaat. Hij hoopt op een antwoord dat ik naar zijn favoriete club overstap. Helaas voor hem zal dat nooit gebeuren. Na enig nadenken zeg ik “dan wordt het Feyenoord”. Een club vergelijkbaar met de mijne. Van mouwen opstropen en poetsen. Met fantastische supporters, die hun club door dik en dun steunen. Gelukkig bleef FC Utrecht bestaan en kon ik trouw naar De Galgenwaard blijven gaan.

Het is maart 2013. FC Utrecht zit zoals gebruikelijk weer in de financiële problemen. Wanbeleid staat synoniem voor het beleid van FC Utrecht. AMEV, Challenger, Utrecht op 4, Herremans, Visser en Van de Kant, Van Dop en alle andere gelukszoekers die in de loop der jaren zijn langsgekomen, zij allen hebben de club niet in rustig vaarwater weten te brengen. De hoop die er was toen Van Seumeren binnenkwam. De club ging een aanval doen op de top. Helaas is niets minder waar. Weer moet FC Utrecht bezuinigen, de tering naar de nering zetten. Gelukkig gaat het op sportief gebied boven verwachting. FC Utrecht moet in maart op bezoek bij Feyenoord. Inderdaad, die club waar ik ooit voor gekozen zou hebben indien FC Utrecht failliet zou zijn gegaan.

Inmiddels is er veel veranderd. Feyenoord heeft de sympathie verloren door hun manier van spelen en het optreden van de trainer. Het geduikel van spelers, de verongelijkte manier waarop naar scheidsrechters wordt geageerd en het treurige gedoe van Koeman, heeft ervoor gezorgd dat ik wel klaar ben met die club. Waar ik altijd hoopte dat van de top drie Feyenoord kampioen zou worden, hoop ik dat het kampioenschap niet naar Rotterdam gaat. Tijdens de wedstrijd wordt mijn gedachtegang weer bevestigd. Een enorme schwalbe, een protesterende Koeman en zielige spelers. Helaas verliezen we met 2-1, maar er komt voor ons nog een mooi slot aan.

Het is augustus 2013. FC Utrecht heeft weer moeten interen in de spelersgroep. Geld voor vervangers is er niet. De druiven van zeven jaar wanbeleid zijn zuur en de club doet het enige dat mogelijk is. Zorgen dat de club niet failliet gaat en bouwen aan een gezonde toekomst. Natuurlijk is dit vervelend voor ons als supporters. Maar als ik weer terugdenk aan die jaren 80, waarbij het heel realistisch was dat onze club zou verdwijnen, dan kan ik alleen maar toejuichen dat er wordt gewerkt aan een gezonde club. Natuurlijk gaat dit vooralsnog ten koste van de kwaliteit op het veld. Maar ach, na de jaren 80 kwamen de jaren 90. Bijna ieder jaar vechten tegen degradatie. Eén punt uit drie wedstrijden… We lachten erom in die periode. Het ene puntje werd gekoesterd en gezien als een overwinning. Eelt op de ziel, maar het rood-witte bloed bleef stromen. Verliezen in uitwedstrijden? We wisten niet beter. Toch gingen we op zondag weer gewoon op pad. Wie weet speelden we een keertje gelijk.

Daarom stak het mij zo dat het uitvak afgelopen zondag in de rust leegliep. De “supporters”  vertrokken naar huis omdat ze het niet meer konden aanzien. Ik geef toe, ik ga niet vaak meer naar uitwedstrijden, maar ik zou me niet laten kennen. Dan maar de hele gifbeker leegdrinken, maar ik zou de tegenstander laten zien dat FC Utrecht altijd op mijn steun kan rekenen. Hoewel de sympathie voor Feyenoord dus verloren is gegaan, moest ik toen toch wel even denken aan datgene dat Feyenoord toch speciaal maakt. Ik dacht terug aan 24 oktober 2010. PSV vernedert Feyenoord met 10-0. Een uitslag die nog steeds nasuddert in Rotterdam. Toch was de volgende wedstrijd die Feyenoord thuis speelde tegen VVV volledig uitverkocht. Het credo “in voor- en tegenspoed ….”  heeft nog nooit zoveel betekenis gehad. Het is nu aan ons.


Midvoor

Reacties

Bij dit bericht zijn 9 reacties geplaatst.
U kunt reacties lezen en plaatsen na het inloggen.

Reactie plaatsenNaar boven

|

HomeAanmelden Nieuwsbrief
Poll


Er is op dit moment geen poll vraag.

Voorspellingscompetitie

1 (1) Don Leo 71pt
2 (2) Sjakie 68pt
3 (3) Menno 66pt
4 (4) badbo13 66pt
5 (5) Maldini 63pt
6 (6) chapri 59pt
7 (7) Drs. C.A. Tastrofe 58pt
8 (8) fanvandeFC 58pt
9 (9) ad rem 57pt
10 (10) Piet 56pt

Sponsors


Ook sponsor worden?

Ook geïnteresseerd in onze sponsor- en/of advertentiemogelijkheden?


Sitemap  |  Disclaimer  |  Links  |  FC Utrecht Headliner  |  Copyright © 2005-2018 FCUFans.nl / Stichting True Support

Realisatie Cartel Internet en Marketing